Slavica Rokvić je prava mađioničarka u kuhinji.
Redovno oduševljava svoje pratioce jednostavnim receptima koji inspirišu svaku domaćicu, ovog puta imamo pravu novogodišnju poslasticu koja će zasladiti sva vaša čula, reč je o makovnjači.
Možete je poslužiti uveče za doček ili je sačuvajte za prvi dan u 2024. godini.
- Htela sam zdraviju varijantu makovnjače i dobila prelep kolač. Kao u životu. Krenemo iz dobre namere, okolnosti nam promene kurs plovidbe zbog iznenadnih talasa na mirnom moru. Uvek mora da nam bude na pameti kada nam život podari kiseo limun da od njega napravimo najbolju limunadu. Evo recepta prave makovnjače koju jako dugo pravim sa mekim pšeničnim brašnom - napisala je Slavica, a onda nas počastila receptom iz snova.
Pročitajte: Novogodišnja pita po recepturi Slavice Rokvić - Spojila je nespojive sastojke, da li biste se setili
Sastojci za testo:
- 1 puter
- 1/2 kg brašna natrljati puterom
- 1 mali sveži kvasac sa šoljom bele kafe toplog mleka da nadođe
- 1 jaje
- malo šećera
- narendana kora 1 organskog limuna
Umesiti sve sastojke i podeliti na tri jednaka dela.
Fil:
- 500 g mlevenog maka poparite vrelim mlekom (količina mleka otprilike da smesa ne bude retka)
- med sipajte po ukusu, pri čemu imajte na umu da testo nije slatko, i dodajte malo ruma
- kada se smesa ohladi, dodajte umućeno belance, žumance ostavite za premazivanje štrudle. Razvijte testo oklagijom i filujte tako tri puta, stavite u pleh i pecite 40 minuta na 200 stepeni.
- Ako odlučite da stavite bezglutensko brašno kao ja, znajte da nećete moći da napravite štrudlu već ćete male komadiće sastavljati u jednom redu, fil pa opet red testa, i tako slažete dok ne dobijete predivan kolač.
- Nadam se da sam uspela da na najlakši mogući način prenesem recepturu. Uživajte u danu.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)