Niko to ne može kao italijanska baka: Porodica Mihajlović obožava ovu pastu, jedan sastojak će vas iznenaditi

Niko to ne može kao italijanska baka: Porodica Mihajlović obožava ovu pastu, jedan sastojak će vas iznenaditi

Autor: | 13/02/2024

0

Recept Viktorije Mihajlović sa neobičnim sastojkom će vas oduševiti

Italijanska kuhinja sigurno je najpoznatija u celom svetu. Nema osobe koja ne uživa u makar jednom jelu iz ove države hedonizma - bilo da je u pitanju pica, brusketi ili, naravno, kraljica pasta.

Porodica Mihajlović obožava tradicionalnu hranu, bilo da je iz Srbije ili iz Italije, a Viktorija Mihajlović je pokazala šta su jeli na nedeljnom ručku kod bake.

U pitanju je pene pasta sa sosom sa posebnim sastojkom koji vam sigurno nikad ne bi pao na pamet - votka!

Instagram

 

Ukoliko želite da malo promenite sos kojim obogaćujete testeninu, evo recepta za autentičnu pastu sa votkom, kao kod italijanskih baka.

Sastojci


- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 šalot ili pola glvice luka, sitno iseckani
- 3 čena belog luka, zgnječena
- četvrt kašičice čili pahuljica
- 100 g paradajz-pirea
- 5 kašika votke
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 200 g testenine pene ili rigatoni
- 30 g rendanog parmezana i šaka bosiljka

Priprema

Zagrejte ulje u velikom tiganju ili šerpi. Dodajte luk i veliki prstohvat soli i pržite na tihoj vatri 10 minuta ili dok luk ne omekša i ne postane providan.

Pročitajte: Prste da poližeš - Vesna Dedić ima savršen recept za bolonjeze, ćerka Lenka ga obožava

Dodajte beli luk i pahuljice čilija i kuvajte 30 sekundi. Promešajte i dodajte paradajz-pire, kuvajte dva minuta, zatim sipajte votku i mešajte tri minuta.

Potom sipajte pavlaku za kuvanje i brzo promešajte kako bi se sve sjedinilo, pa skinite s ringle.

Shutterstock

 

Skuvajte testeninu u slanoj vodi prema uputstvima na pakovanju. Ocedite i sačuvajte 150 ml vode u kojoj se kuvala pasta.

Sipajte otprilike 50 ml vode u votka sos, a zatim dodajte testeninu i parmezan, mešajte sve zajedno na laganoj vatri dok se sve ne sjedini i po potrebi dodajte još malo vode za kuvanje ako je previše suvo.

Začinite po ukusu, a zatim poslužite uz parmezan, dobro mleveni crni biber i listove bosiljka.

Shutterstock

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Irina Eller

Pročitajte još

Najnovije vesti