Recept Viktorije Mihajlović sa neobičnim sastojkom će vas oduševiti
Italijanska kuhinja sigurno je najpoznatija u celom svetu. Nema osobe koja ne uživa u makar jednom jelu iz ove države hedonizma - bilo da je u pitanju pica, brusketi ili, naravno, kraljica pasta.
Porodica Mihajlović obožava tradicionalnu hranu, bilo da je iz Srbije ili iz Italije, a Viktorija Mihajlović je pokazala šta su jeli na nedeljnom ručku kod bake.
U pitanju je pene pasta sa sosom sa posebnim sastojkom koji vam sigurno nikad ne bi pao na pamet - votka!
Ukoliko želite da malo promenite sos kojim obogaćujete testeninu, evo recepta za autentičnu pastu sa votkom, kao kod italijanskih baka.
Sastojci
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 šalot ili pola glvice luka, sitno iseckani
- 3 čena belog luka, zgnječena
- četvrt kašičice čili pahuljica
- 100 g paradajz-pirea
- 5 kašika votke
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 200 g testenine pene ili rigatoni
- 30 g rendanog parmezana i šaka bosiljka
Priprema
Zagrejte ulje u velikom tiganju ili šerpi. Dodajte luk i veliki prstohvat soli i pržite na tihoj vatri 10 minuta ili dok luk ne omekša i ne postane providan.
Pročitajte: Prste da poližeš - Vesna Dedić ima savršen recept za bolonjeze, ćerka Lenka ga obožava
Dodajte beli luk i pahuljice čilija i kuvajte 30 sekundi. Promešajte i dodajte paradajz-pire, kuvajte dva minuta, zatim sipajte votku i mešajte tri minuta.
Potom sipajte pavlaku za kuvanje i brzo promešajte kako bi se sve sjedinilo, pa skinite s ringle.
Skuvajte testeninu u slanoj vodi prema uputstvima na pakovanju. Ocedite i sačuvajte 150 ml vode u kojoj se kuvala pasta.
Sipajte otprilike 50 ml vode u votka sos, a zatim dodajte testeninu i parmezan, mešajte sve zajedno na laganoj vatri dok se sve ne sjedini i po potrebi dodajte još malo vode za kuvanje ako je previše suvo.
Začinite po ukusu, a zatim poslužite uz parmezan, dobro mleveni crni biber i listove bosiljka.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)