U porodičnom domu Milana Vasića pravi se najbolja kosovska pogača, imamo i recept

U porodičnom domu Milana Vasića pravi se najbolja kosovska pogača, imamo i recept

Autor: | 18/02/2024

0

Iako je već godinama stanovnik Beograda, Milan Vasić koristi svaki slobodan trenutak da ode u selo Ropotovo, kod Kosovske Kamenice, gde mu žive roditelji.

Majka Olga uvek ga dočeka sa omiljenim jelima, među kojima je i kosovska pogača.

Instagram

 

“Je l' neko za kosovsku pogaču”, zapitao je glumac pratioce na Instagramu, uz fotografiju maminog specijaliteta.

Pročitajte: Ja sam momče sa Kosova - Milan Vasić pokazao porodičnu kuću u selu kod Gnjilana

Osim reči hvale, mnogi su Milanu uputili i pitanje - kako se pravi kosovska pogača koja izgleda neodoljivo.

Instagram

 

Kako se pravi kosovska pogača

Neophodni sastojci su: 200 ml mlake vode, 200 ml mlakog mleka, 2 / 3 kocke kvasca, 2 kašičice šećera, 750 grama brašna, so po želji, 2 do 3 kašike ulja.

Kosovska pogača se priprema brzo i jednostavno. Izmrvite kvasac, dodajte šećer i kašiku brašna, pa sipajte vodu i mleko koje ste pomešali i zajedno ugrejali.

Pročitajte: Vesna Zmijanac pravi najbolji kupus sa teletinom, recept ćete sigurno zapisati

Izmešajte i ostavite nekoliko minuta da se kvasac aktivira, pa dodajte so i ulje. Postepeno sipajte brašno dok ne zamesite testo.

Možete nauljiti pleh ili koristiti pek-papir. Prebacite testo i rukama ga rastanjite, zatim premažite uljem i izbockajte viljuškom.

Stavite u zagrejanu rernu i pecite 35 minuta na 220 stepeni, da pogača porumeni.

Shutterstock

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock, Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti