Ruska salata sa manje masti i kalorija
Slobodan Stefanović je prvak Pozorišta na Terazijama, a nećemo preterati ni ako kažemo da je najbolji kuvar među glumcima. Ili jedan od najboljih, da se ne uvrede njegove brojne kolege, takođe poznate po talentu za kulinarstvo.

Mirko Tabašević
Gastromaestro, kako ga zovu, iz svoje knjige recepata nedavno je izdvojio jedan za nešto što svi volimo, naročito u sezoni praznika. Ruska salata, ali - zdravija i bolja od klasične.
“Manje masti i kalorija, više proteina, a ukus - savršenstvo!”, poručuje Sloba.

Mirko Tabašević
Da vidimo prvo šta nam je potrebno od sastojaka: 500 g skuvanog sitno seckanog pilećeg filea,
450 g skuvane mešavine povrća za rusku salatu, 5 do 6 kiselih krastavaca, 3 tvrdo kuvana jaja, 350 g grčkog jogurta, kašika senfa, so.
Uputstva za pripremu pratimo iz snimka koji je Sloba postavio na Instagramu.
Za preliv pomešajte grčki jogurt, senf i kuvana žumanca. Potom pomešajte kuvanu piletinu, miks povrća, kisele krastavce i seckana belanca. Sipajte preliv i posolite po ukusu. I to bi trebalo da bude to!
Pročitajte: Strast za koju je malo ko znao - Nebojša Glogovac bio je majstor za pastirsku pitu, imamo i recept
Ruska salata, koju u Rusiji ne zovu baš tako, jedan je od nezaobilaznih dodataka svakoj raskošnijoj trpezi na ovim prostorima. Bez nje je teško zamisliti Novu godinu, Božić, Uskrs, ali volimo je i u ostalim, neformalnim prilikama.
Slične Vesti
Pročitajte još
Mesto gde ljubav živi, zavirite u dom Nikole Rokvića i Bojane Barović (foto)
Dom Nikole Rokvića i Bojane Barović odiše toplinom
20/03/2025
Saznajte višeI za one sa viškom kilograma: Zdrav hleb Mirke Vasiljević, gotov za 15 minuta
Recept Mirke Vasiljević za zdrav hleb
20/03/2025
Saznajte višeGalaxy A36 i Galaxy A56 - Fenomenalan dizajn telefona, moćne funkcije - moguće je!
Galaxy A36 i Galaxy A56 - Fenomenalan dizajn telefona, moćne funkcije - moguće je!
19/03/2025
Saznajte višeDaleko od estrade: Nada Topčagić se u ovu kuću uvek vraća
Kuća Nade Topčagić na Tari je oaza mira
18/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)