Bolji od originala: Recept Jelene Gavrilović za tiramisu s jagodama

Bolji od originala: Recept Jelene Gavrilović za tiramisu s jagodama

Autor: | 11/03/2024

0

Recept Jelene Gavrilović za tiramisu s jagodama

Jelena Gavrilović jedna je od naših najlepših, najtraženijih, ali i najzgodnijih glumica.

Sa tako savršenom linijom bez problema bi mogla da šeta i svetskim modnim pistama, pa nije čudo što joj na dobrom izgledu svi zavide. No, uz zdrav način života održavanje vitke figure nije veliki problem.

Antonio Ahel/ATAImages

 
 

Iako Jelena pazi na ishranu, postoje neki mali slatki grehovi kojima ne može da odoli.

Među njima je i čuveni italijanski kolač, idealno rešenje za sve sladokusce koji ne vole da provode mnogo vremena u kuhinji. Jednostavno se priprema, veoma je ukusan i nosi ime koje sva vrata otvara - tiramisu.

Pročitajte: Kolač koji hladi po vrućini - Mirka Vasiljević ima predlog za najbolju letnju poslasticu

Gostujući u emisiji „Praktična žena“, popularna glumica podelila je svoj recept za tiramisu sa jagodama, koji u njenoj režiji uvek ispadne fantastično. Brzo i lako se pravi, oduzeće vam najviše pola sata.

Shutterstock

 

Od sastojaka potrebna su 2 jaja, 300 g seckanih jagoda, 125 g šećera u prahu, 450 g maskarponea,
300 ml slatke pavlake, sok od polovine limuna, nekoliko kašika ruma, 300 ml instant-kafe, pakovanje piškota.

Odvojte belanca od žumanaca. Belanca mutite sa polovinom pripremljene količine šećera i sokom od limuna da dobijete čvrst sneg.

U drugoj činiji umutite žumanca sa ostatkom šećera, dodajte sir, pa zatim nemućenu slatku pavlaku.

Na kraju dodajte umućena belanca i sve lagano umešajte varjačom.

Shutterstock

 

Pre nego što počnete da ih ređate, piškote umočite u kafu koju ste pomešali s rumom.

Na dno posude stavite malo krema, poređajte piškote, zatim jagode, pa premažite kremom i ponovite postupak. Od ove količine sastojaka trebalo bi da dobijete kolač na dva sprata.

Pročitajte: Poslastica koja će vas vratiti u detinjstvo - Neodoljive šnenokle iz kuhinje Olivere Balašević

Na kraju tiramisu premažite izdašnim slojem krema, pa dekorišite mrvicama čokolade ili kakao-prahom. Poslasticu dobro ohladite i poslužite sečenu na veće kocke ili u širokim čašama. I to je sve!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs M.M./ATAImages, Unsplash

Pročitajte još

Najnovije vesti