Voda od paste ima višestruku namenu
Iskusne domaćice znaju bezbroj trikova koji imaju praktičnu primenu. Jedan od saveta koji vredi poslušati kaže da vodu u kojoj je kuvana testenina ne treba bacati.
U čemu je tajna?
![](/data/images/2024-03-14/135504_pasta-shutterstock-3_iff.jpg?t=1710428864)
Shutterstock
Mnogi ne znaju da voda u kojoj se prethodno kuvala testenina sadrži veliku količinu skroba, koji umacima daje svilenkastu strukturu.
Dve do tri kašike te vode, koju kuvari zovu “tečno zlato”, dovoljne su da svaki sos pretvore u ukusan dodatak testenini.
Pročitajte: Treba li kečap držati u frižideru? Popularni proizvođač dao odgovor i razrešio dilemu
Da bi efekat bio potpun, važno je da se pri kuvanju ne pretera sa količinom vode. Dovoljno je tek toliko da se prekrije testenina. Prvih nekoliko minuta kuvajte na laganoj vatri.
![](/data/images/2024-03-14/135503_pasta-shutterstock-2_iff.jpg?t=1710428864)
Shutterstock
Dodatni trik glasi - ne bacajte ni skrobnu vodu koja vam preostane posle pripremanja sosa. Jednostavno je prelijte u kalupe za led i zamrznite. Sledeći put kad budete pripremali gulaš, rižoto ili supu dodajte dve smrznute kocke i dobićete savršeno ukusan ručak.
Pročitajte još
Džem od šljiva i kolač gotov za čas: Mirjanini gosti ga obožavaju, ćerka i zet posebno
Recept Mirjane Bobić Mojsilović za tart sa šljivama
19/02/2025
Saznajte višeOvo je najbolji poklon za 8. mart
Najbolji poklon za 8. mart - zbog njega će svaka žena biti oduševljena
18/02/2025
Saznajte višeKrem čorba od pečuraka je jelo u kom i Ceca rado uživa, a evo kako je sprema
Krem čorba od pečuraka po receptu Cece Ražnatović
16/02/2025
Saznajte višeZaljubite se u luksuz ovog februara, jer XYZ donosi dodatni popust na vaše omiljene brendove
XYZ prodavnice pripremile su ekskluzivnu ponudu za Dan zaljubljenih
14/02/2025
Saznajte višeČokolada, slatki afrodizijak: Zavodljivi ukusi za Dan zaljubljenih (recept)
Čokolada je afrodizijak bez kog se ne može
13/02/2025
Saznajte više
Komentari (0)