Voda od paste ima višestruku namenu
Iskusne domaćice znaju bezbroj trikova koji imaju praktičnu primenu. Jedan od saveta koji vredi poslušati kaže da vodu u kojoj je kuvana testenina ne treba bacati.
U čemu je tajna?

Shutterstock
Mnogi ne znaju da voda u kojoj se prethodno kuvala testenina sadrži veliku količinu skroba, koji umacima daje svilenkastu strukturu.
Dve do tri kašike te vode, koju kuvari zovu “tečno zlato”, dovoljne su da svaki sos pretvore u ukusan dodatak testenini.
Pročitajte: Treba li kečap držati u frižideru? Popularni proizvođač dao odgovor i razrešio dilemu
Da bi efekat bio potpun, važno je da se pri kuvanju ne pretera sa količinom vode. Dovoljno je tek toliko da se prekrije testenina. Prvih nekoliko minuta kuvajte na laganoj vatri.

Shutterstock
Dodatni trik glasi - ne bacajte ni skrobnu vodu koja vam preostane posle pripremanja sosa. Jednostavno je prelijte u kalupe za led i zamrznite. Sledeći put kad budete pripremali gulaš, rižoto ili supu dodajte dve smrznute kocke i dobićete savršeno ukusan ručak.
Pročitajte još
Proglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte višeStigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)