Recepti Jelene Đoković za 3 zdrava jela
Jelena Đoković na Instagramu često deli recepte za ukusna jela od namirnica koje nisu životinjskog porekla, a neke je i sama osmislila.
Supruga Novaka Đokovića insistira na zdravom načinu života, a pre svega na zdravoj hrani.
U prirodi, koju i ona i Nole neizmerno poštuju, sve može da se pronađe, pa u njihovom domu prednost imaju organske namirnice i jela na bazi povrća, voća i žitarica. I bez mesa je moguće nabildovati energiju, smatraju Jelena i Novak, dvoje uspešnih mladih ljudi kojima se veruje.
Pročitajte: Zdrava poslastica za dobro raspoloženje, Stefan i Tara je obožavaju - Recept Jelene Đoković sigurno ćete zapisati u svoj kuvar
Ovom prilikom predstavljamo vam tri recepta Jelene Đoković.
Salata sa kinoom i povrćem
„Salata je superukusna! Malo kinoe, puno povrća i... pun stomak“, napisala je Jelena uz fotografiju punu boja, kojima sigurno nećete moći da odolite.
Jednostavno se pravi, za nekoliko minuta. Potrebni su vam jedan krastavac, paradajz, paprika i peršun koje ćete iseckati i posuti kinoom. To je ceo proces, a dobićete savršenu salatu koja osvežava i vraća energiju dok ste rekli „najbolji teniser planete“!
Grilovani karfiol
“Ovo je preukusno! Ispod karfiola nalaze se razne vrste pasulja u odličnom sosu, ima i malo orašastih plodova”, napisala je pored fotografije jela na Instagramu.
Za prelazni period nutricionisti preporučuju više vitamina kako bismo se efikasnije odbranili od virusa, a upravo su karfiol, rukola i crveni luk odlični izvori onog što nam treba. Jednostavno je i, kao što kaže Jelena, inspirativno.
Brusketi bez hleba
Hleb često sadrži gluten, na koji je Novak alergičan, pa nam je Jelena otkrila šta koriste kao zamenu. Reč je o krompiru.
Sastojci: 2 veća ili 4 manja bela krompira; 2 šolje čeri-paradajza isečenog na kockice; 2 čena izgnječenog belog luka; 5 listova svežeg bosiljka; prstohvat soli; sok od polovine limuna; kašičica meda (opciono); morska so i crni biber po ukusu
Priprema
Uključite rernu na 220⁰C. Krompir isecite po dužini na ovale od po 5 mm i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta da vrhovi postanu zlatnosmeđe boje.
U manjoj posudi sjedinite sok od limuna, morsku so, beli luk i med (ako ga koristite). Dodajte kockice paradajza i sve dobro promešajte.
Kriške pečenog krompira poređajte na poslužavnik i na svaku stavite paradajz i seckani bosiljak. Pospite solju i biberom po ukusu.
Slične Vesti
Novak obožava ovaj Jelenin recept: Tri sastojka za savršen obrok tokom božićnog posta
Recept Jelene Đoković za salatu je veoma lak
28/11/2024
Saznajte višeOmiljena poslastica Jelene Đoković osvojiće vas na prvi pogled i zalogaj
Recept Jelene Đoković za zdrav kolač
31/01/2024
Saznajte višeBrusketi bez hleba? Može! Jelena Đoković ima sjajan recept
Recept Jelene Đoković oduševio
08/02/2022
Saznajte višePročitajte još
Snežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte višeNikoljdan bez glavnog specijaliteta ne može da prođe! Recept Zorice Brunclik ćete odmah isprobati
Brancin po receptu Zorice Brunclik
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)