Recepti Jelene Đoković za 3 zdrava jela
Jelena Đoković na Instagramu često deli recepte za ukusna jela od namirnica koje nisu životinjskog porekla, a neke je i sama osmislila.
Supruga Novaka Đokovića insistira na zdravom načinu života, a pre svega na zdravoj hrani.
U prirodi, koju i ona i Nole neizmerno poštuju, sve može da se pronađe, pa u njihovom domu prednost imaju organske namirnice i jela na bazi povrća, voća i žitarica. I bez mesa je moguće nabildovati energiju, smatraju Jelena i Novak, dvoje uspešnih mladih ljudi kojima se veruje.
Pročitajte: Zdrava poslastica za dobro raspoloženje, Stefan i Tara je obožavaju - Recept Jelene Đoković sigurno ćete zapisati u svoj kuvar
Ovom prilikom predstavljamo vam tri recepta Jelene Đoković.
Salata sa kinoom i povrćem
„Salata je superukusna! Malo kinoe, puno povrća i... pun stomak“, napisala je Jelena uz fotografiju punu boja, kojima sigurno nećete moći da odolite.
Jednostavno se pravi, za nekoliko minuta. Potrebni su vam jedan krastavac, paradajz, paprika i peršun koje ćete iseckati i posuti kinoom. To je ceo proces, a dobićete savršenu salatu koja osvežava i vraća energiju dok ste rekli „najbolji teniser planete“!
Grilovani karfiol
“Ovo je preukusno! Ispod karfiola nalaze se razne vrste pasulja u odličnom sosu, ima i malo orašastih plodova”, napisala je pored fotografije jela na Instagramu.
Za prelazni period nutricionisti preporučuju više vitamina kako bismo se efikasnije odbranili od virusa, a upravo su karfiol, rukola i crveni luk odlični izvori onog što nam treba. Jednostavno je i, kao što kaže Jelena, inspirativno.
Brusketi bez hleba
Hleb često sadrži gluten, na koji je Novak alergičan, pa nam je Jelena otkrila šta koriste kao zamenu. Reč je o krompiru.
Sastojci: 2 veća ili 4 manja bela krompira; 2 šolje čeri-paradajza isečenog na kockice; 2 čena izgnječenog belog luka; 5 listova svežeg bosiljka; prstohvat soli; sok od polovine limuna; kašičica meda (opciono); morska so i crni biber po ukusu
Priprema
Uključite rernu na 220⁰C. Krompir isecite po dužini na ovale od po 5 mm i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta da vrhovi postanu zlatnosmeđe boje.
U manjoj posudi sjedinite sok od limuna, morsku so, beli luk i med (ako ga koristite). Dodajte kockice paradajza i sve dobro promešajte.
Kriške pečenog krompira poređajte na poslužavnik i na svaku stavite paradajz i seckani bosiljak. Pospite solju i biberom po ukusu.
Slične Vesti
Omiljena poslastica Jelene Đoković osvojiće vas na prvi pogled i zalogaj
Recept Jelene Đoković za zdrav kolač
31/01/2024
Saznajte višeBrusketi bez hleba? Može! Jelena Đoković ima sjajan recept
Recept Jelene Đoković oduševio
08/02/2022
Saznajte višePročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)