Ako nameravate da unesete malo drugačiju atmosferu na uskršnju trpezu, pravo je vreme da razmislite o ovom predlogu. Ali, obratite pažnju – treba da “odstoji” 10 dana kako bi neverovatna vatrena jaja bila spremna za konzumiranje.
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije. Ta aura oko belanaca, te boje koje su savršen ukras za salatu koju ćete poslužiti uz nedeljni ručak...
Samo, imajte u vidu da ova kuvana jaja nisu sa ljuskom i da ih samim tim ne možete koristiti za tradicionalno kucanje. Ona su, pre svega, za ukras.
Kako se prave vatrena jaja
Za šest jaja potrebna je šolja sirćeta, šolja vode, 2 supene kašike soli, ¼ šolje šećera, šolja cvekle iseckane na kockice (može i sok od cvekle), 6 zrna bibera.
Pročitajte: Zlatna jaja privlače sreću i bogatstvo - Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Sve sastojke izmešajte i stavite da se kuvaju na vatri srednje jačine. Kada se šećer i so rastope, sklonite sa šporeta. U međuvremenu jaja stavite u teglu ili plastičnu posudu sa poklopcem.
Čim se smesa malo ohladi, prelijte njome jaja i dobro zatvorite posudu. Ostavite ih u frižideru 10 dana. Kada dođe vreme da ih poslužite, izvadite jaja iz tegle, operite ih u hladnoj vodi i osušite.
Možete da ih koristite kao ukras za salatu, da ih isečete na pola i dodate im senf, majonez ili koji već namaz volite. U svakom slučaju, užitak je zagarantovan!
Slične Vesti
Pročitajte još
Snežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte višeNikoljdan bez glavnog specijaliteta ne može da prođe! Recept Zorice Brunclik ćete odmah isprobati
Brancin po receptu Zorice Brunclik
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)