Prvomajski ručak Jelene Đoković idealan za one koji poste
Pred nama je Prvi maj, odnosno Međunarodni praznik rada, dan kada gotovo na svakom izletištu možete da osetite miris dobro pečenog roštilja, a oni najhrabriji znaju i da donesu prasence i zavrte ga na zelenoj površini naše prestonice.
Tu su i oni koji Prvi maj redovno dočekuju u svojim dvorištima, gde sa porodicom i prijateljima uživaju u ukusima tradicije.
S obzirom na to da nam se ove godine preklapa Prvi maj sa Uskrsom mnogi vernici poste, pa obično ostaju praznog tanjira u krugu svojih veselih prijatelja.
Pročitajte: Kad nemate ideju za ručak - Suzana Mančić oduševila receptom, ukusno jelo od onoga što imate u frižideru FOTO
Ako ste baš vi jedan od njih, ne bi trebalo uopšte da se brinete da ćete ostati gladni jer Jelena Đoković ima savršene ideje za prvomajski ručak koji će vam probuditi sva čula i napuniti stomak.
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković
Pasta sa veganskim pestom
2 šolje svežeg bosiljka (velike stabljike odstranite); 3 kašike pinjola ili oraha; 3 veća čena belog luka; 2 kašike soka od limuna; 3-4 kašike nutritivnog kvasca; ¼ kašičice soli; 2-3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja; 3-6 kašika vode, može i više ako je potrebno; pasta
1. U blender stavite bosiljak, pinjole, očišćen beli luk, sok od limuna, nutritivni kvasac i so i miksujte najjačom brzinom da dobijete ujednačen i kremast sos.
2. Dodajte maslinovo ulje, malo-pomalo, ako je moguće dok blender radi. Potom vodu do željene konzistencije. Pesto bi trebalo da bude gust, ali i tečan.
Pročitajte: Ovaj moćni napitak očistiće vašu jetru za 9 dana, Novak i Jelena u njega se kunu
3. Po potrebi i sopstvenom ukusu možete da dodate još soli, pinjola, belog luka ili soka od limuna.
4. Skuvajte omiljenu testeninu, prelijte je pesto-sosom i pospite pinjolima.
5. Višak sosa držite u frižideru do nedelju dana. Posle ga možete sipati u kalup za led, zalediti i čuvati mesec dana, a i duže.
Brusketi od krompira
2 veća ili 4 manja bela krompira; 2 šolje čeri-paradajza isečenog na kockice; 2 čena izgnječenog belog luka; 5 listova svežeg bosiljka; prstohvat soli; sok od polovine limuna; kašičica meda (opciono); morska so i crni biber po ukusu
1. Uključite rernu na 220⁰C. Krompir isecite po dužini na ovale od 5 mm i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta da vrhovi postanu zlatnosmeđe boje.
2. U manjoj posudi sjedinite sok od limuna, morsku so, beli luk i med (ako ga koristite). Dodajte kockice paradajza i sve dobro promešajte.
3. Kriške pečenog krompira poređajte na poslužavnik i na svaku stavite paradajz i seckani bosiljak. Pospite solju i biberom po ukusu.
Grilovano povrće na roštilju
Povrće po želji (tikvice, paprike, patlidžan, špargle, šargarepa)
Izgrilujte u gril tiganju i posolite ili ga bacite na roštilj. Najjednostavnije i najkorisnije je ovako spremiti povrće.
Salata od povrća
Pradajz, paprika, šargarepa, kupus, zelena salata, cvekla, jabuka, sirće, so, prepečeni susam
Priprema: Sve iseckajte i začinite. Ovakav obrok možete da ponesete i na posao.
Pročitajte još
Obeleženo jubilarnih 50 godina omiljenog brenda POLI
Pre pedeset godina, 1974. godine, Perutnina Ptuj je na tržište lansirala pileću kobasicu Poli, potpunu inovaciju u prehrambenoj industriji tog vremena
21/05/2024
Saznajte višeDeca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)