Da li uskršnja jaja stavljate u hladnu vodu ili proključalu? Nije svejedno kako se kuvaju, razlika ogromna

Da li uskršnja jaja stavljate u hladnu vodu ili proključalu? Nije svejedno kako se kuvaju, razlika ogromna

Autor: | 01/05/2024

0

Kako se kuvaju jaja za Uskrs?

Svi farbamo jaja za Uskrs. Neko u tome manje uživa, neko više.

U eri društvenih mreža, kada je važno svoje majstorije pokazati svetu, to je postalo i svojevrsno takmičenje, a kad smo kod društvenih mreža, na njima smo imali prilike da vidimo i na koji način treba kuvati jaje, tako da ne pukne pri najslabijem kucanju na Uskrs.

Mike Murray Pexels

 

Naime, Meri Frensis Kenedi Fišer, nekada jedan od najboljih ženskih kuvara u Americi, pre smrti je napisala knjige u kojima je davala značajne savete o kulinarstvu.

Pored mnogobrojnih trikova o načinu prirpremanja hrane, ona je i otkrila dve najbolje metode za savršeno skuvana jaja koje garantuju da će žumance biti potpuno skuvano, ali i meko.

Pročitajte: Zlatna jaja privlače sreću i bogatstvo - Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin

Prvi način je možda i najlkši, samo je bitno da pratite redom korake. Dakle, prvo je potrebno da jaja prelijete hladnom vodom, a tek onda da ih stavite u kipuću.

Ringla treba da bude uključena na srednju jačinu, a jaja slobodno može da ostavite koliko god želite.

Iako mislite da je ovaj proces kuvanja duži, budite uvereni da će se skuvati jednako brzo kao i kada voda ključa.

Photo by Photo by Annie Spratt on Unsplash

 

Druga tehnika podrazumeva da u šerpu sipate hladnu vodu, uronite jaja, a potom vodu brzo zagrejete. Čim provri, jaje je skuvano!

Iako su ove njene metode pobrojale mnoge pohvale, a ljudi koji su ih isprobali kažu da jaja zaista jesu najukusnija kada se skuvaju na pomenute načine, Meri je u svojoj knjizi navela da postoji jedan mali nedostatak.

Jaja su savršeno skuvana, ali je teže očistiti ljusku sa njih.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by cottonbro studio from pexels

Pročitajte još

Najnovije vesti