Kako se kuvaju jaja za Uskrs?
Svi farbamo jaja za Uskrs. Neko u tome manje uživa, neko više.
U eri društvenih mreža, kada je važno svoje majstorije pokazati svetu, to je postalo i svojevrsno takmičenje, a kad smo kod društvenih mreža, na njima smo imali prilike da vidimo i na koji način treba kuvati jaje, tako da ne pukne pri najslabijem kucanju na Uskrs.

Mike Murray Pexels
Naime, Meri Frensis Kenedi Fišer, nekada jedan od najboljih ženskih kuvara u Americi, pre smrti je napisala knjige u kojima je davala značajne savete o kulinarstvu.
Pored mnogobrojnih trikova o načinu prirpremanja hrane, ona je i otkrila dve najbolje metode za savršeno skuvana jaja koje garantuju da će žumance biti potpuno skuvano, ali i meko.
Pročitajte: Zlatna jaja privlače sreću i bogatstvo - Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Prvi način je možda i najlkši, samo je bitno da pratite redom korake. Dakle, prvo je potrebno da jaja prelijete hladnom vodom, a tek onda da ih stavite u kipuću.
Ringla treba da bude uključena na srednju jačinu, a jaja slobodno može da ostavite koliko god želite.
Iako mislite da je ovaj proces kuvanja duži, budite uvereni da će se skuvati jednako brzo kao i kada voda ključa.

Photo by Photo by Annie Spratt on Unsplash
Druga tehnika podrazumeva da u šerpu sipate hladnu vodu, uronite jaja, a potom vodu brzo zagrejete. Čim provri, jaje je skuvano!
Iako su ove njene metode pobrojale mnoge pohvale, a ljudi koji su ih isprobali kažu da jaja zaista jesu najukusnija kada se skuvaju na pomenute načine, Meri je u svojoj knjizi navela da postoji jedan mali nedostatak.
Jaja su savršeno skuvana, ali je teže očistiti ljusku sa njih.
Pročitajte još
Treba vam posni namaz za palačinke koji deca obožavaju? Seka Aleksić ima provereno dobar recept
Posni namaz Seke Aleksić za palačinke će vas oduševiti
30/03/2025
Saznajte višeNevena Božović godinama živi u hotelu, raj u Crnoj Gori, tek da vidite pogled iz spavaće sobe
Dom Nevene Božović na moru
30/03/2025
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za pitu od samo 4 sastojka, posno, zdravo i slasno
Posna pita po receptu Slavice Rokvić prirpema se od četiri sastojka
30/03/2025
Saznajte višeHilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)