Ovakav koh još niste probali: Goca Tržan ima poseban recept za starinsku poslasticu koju svi volimo, i savršen je!

Ovakav koh još niste probali: Goca Tržan ima poseban recept za starinsku poslasticu koju svi volimo, i savršen je!

Autor: | 16/06/2024

0

Recept Goce Tržan za koh

Posle raskošnog ručka koji se obično podrazumeva nedeljom, danom kada se odmaramo, uživamo i provodimo vreme sa voljenim osobama, na trpezi bi trebalo da se nađe i nešto slatko.

Ako još niste smislili čime ćete zasladiti ovaj dan, evo savršenog predloga – recept Goce Tržan za brz, lagan i mnogima omiljen desert, koh. Poznat je i kao tre leće.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Kako je pre nekoliko godina otkrila u svom vlogu, jedna od omiljenih prostorija u kući joj je kuhinja.

Pročitajte: Deca ne mogu da mu odole - Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled

Popularna pevačica ovom prilikom predstavila je nešto što obožavaju svi u njenoj porodici. Zove ga „Mamin koh“ jer je od nje dobila recept. Ona ga je, priznaje, „samo malo izvrnula“.

- Počinjemo sa šest jaja, tako što ćemo ih razbiti u velikoj posudi - ističe Goca na početku ove kulinarske priče.

You Tube printscreen

 

Važno je mutiti ih dugo, kako bismo dobili što penastiju smesu. U njih se dodaje šest kašika šećera, ali jedna po jedna, da bi se postigla ta penasta struktura.

- Na dobro umućenu smesu dodajemo pšenični griz. Devet kašika, ne prepunih. Nastavljamo lagano da mešamo, a onda stavljamo i jednu punu kašiku belog brašna.

Vatrostalnu posudu premazati puterom, posuti malo brašna i sipati smesu. Staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni, između 20 i 25 minuta, dok se testo ne podigne i ne dobije lepu zlatnu boju.

Shutterstock

 

Dok se smesa peče, pravi se preliv u koji, po receptu Goce Tržan, idu dve konzerve kondenzovanog mleka, jedna pavlaka za kuvanje, jedan litar punomasnog mleka, ekstrakt i štapić vanile, šest kašika šećera.

Pročitajte: Recept Goce Tržan za miran san i život bez stresa

Sve pomešati i kuvati dok ne provri. Vreli koh zaliva se vrelim mlekom, a kolač je najlepši kada se ohladi. Ceo postupak možete da vidite na Gocinom YouTube kanalu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages

Pročitajte još