Recept Goce Tržan za koh
Posle raskošnog ručka koji se obično podrazumeva nedeljom, danom kada se odmaramo, uživamo i provodimo vreme sa voljenim osobama, na trpezi bi trebalo da se nađe i nešto slatko.
Ako još niste smislili čime ćete zasladiti ovaj dan, evo savršenog predloga – recept Goce Tržan za brz, lagan i mnogima omiljen desert, koh. Poznat je i kao tre leće.
![](/data/images/2024-03-20/135863_goca-trzan-antonio-ahel-ata-images-1_iff.jpg?t=1718490527)
Antonio Ahel/ATAImages
Kako je pre nekoliko godina otkrila u svom vlogu, jedna od omiljenih prostorija u kući joj je kuhinja.
Pročitajte: Deca ne mogu da mu odole - Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled
Popularna pevačica ovom prilikom predstavila je nešto što obožavaju svi u njenoj porodici. Zove ga „Mamin koh“ jer je od nje dobila recept. Ona ga je, priznaje, „samo malo izvrnula“.
- Počinjemo sa šest jaja, tako što ćemo ih razbiti u velikoj posudi - ističe Goca na početku ove kulinarske priče.
![](/data/images/2024-06-16/142471_goca-trzan-recept-you-tube_iff.jpg?t=1718491453)
You Tube printscreen
Važno je mutiti ih dugo, kako bismo dobili što penastiju smesu. U njih se dodaje šest kašika šećera, ali jedna po jedna, da bi se postigla ta penasta struktura.
- Na dobro umućenu smesu dodajemo pšenični griz. Devet kašika, ne prepunih. Nastavljamo lagano da mešamo, a onda stavljamo i jednu punu kašiku belog brašna.
Vatrostalnu posudu premazati puterom, posuti malo brašna i sipati smesu. Staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni, između 20 i 25 minuta, dok se testo ne podigne i ne dobije lepu zlatnu boju.
![](/data/images/2024-06-16/142470_koh-shutterstock-2250865309_f.jpg?t=1718491382)
Shutterstock
Dok se smesa peče, pravi se preliv u koji, po receptu Goce Tržan, idu dve konzerve kondenzovanog mleka, jedna pavlaka za kuvanje, jedan litar punomasnog mleka, ekstrakt i štapić vanile, šest kašika šećera.
Pročitajte: Recept Goce Tržan za miran san i život bez stresa
Sve pomešati i kuvati dok ne provri. Vreli koh zaliva se vrelim mlekom, a kolač je najlepši kada se ohladi. Ceo postupak možete da vidite na Gocinom YouTube kanalu.
Pročitajte još
Guo Pei, najpoznatija kineska modna dizajnerka na "Hello! Travel: Krstarenja" partiju u Beogradu
Hello! Travel: Krstarenja
19/02/2025
Saznajte višeOvaj cvet se ne poklanja dragim osobama
Cvet koji se ne poklanja dragim ljudima
19/02/2025
Saznajte višeDžem od šljiva i kolač gotov za čas: Mirjanini gosti ga obožavaju, ćerka i zet posebno
Recept Mirjane Bobić Mojsilović za tart sa šljivama
19/02/2025
Saznajte višeOvo je najbolji poklon za 8. mart
Najbolji poklon za 8. mart - zbog njega će svaka žena biti oduševljena
18/02/2025
Saznajte višeKrem čorba od pečuraka je jelo u kom i Ceca rado uživa, a evo kako je sprema
Krem čorba od pečuraka po receptu Cece Ražnatović
16/02/2025
Saznajte više
Komentari (0)