Gleb Fels, mladi Rus, koji je u Srbiju pristigao iz Engleske, jedan je od najvećih promotera naše zemlje na društvenim mrežama.
U vreme korone doselio se u selo podno Beljanice, gde su već bili njegovi roditelji.
Gleb tečno govori četiri jezika, a zahvaljujući pratiocima na društvenim mrežama naučio je i srpski. Trudi se da prihvati naše običaje, savladao je užičko kolo, plivao je za časni krst...
Pročitajte: Glumu je zamenila poljoprivredom - Zavirite na čarobno seosko imanje Marije Petronijević
Odluku da se preseli u prirodu i krene da gaji domaće životinje smatra najboljom u svom životu.
U Glebovom dvorištu mogu se videti ovce, guske, patke, mačke i konji, a brine i o bašti.
– Budim se oko pola 6 i odmah idem da hranim životinje. Onda doručkujem, a zatim krećem sa poslom. Uvek ima nešto da se radi – bilo oko kuće, bilo da se snima za TikTok. Oko podneva je ručak, a namirnice su iz naše bašte.
– Posle podne se odmaramo, pijemo čaj, čitamo knjige, a na spavanje idemo do 22 časa – ispričao je Gleb Fels, gostujući na TV Prva.
Onima koji bi poželeli da žive poput njega poručio je da očekuju dosta rada i prljave ruke, ali on se nikada ne bi vratio starom načinu života.
Ovih dana Gleb je odlučio da napravi sok od zove, koje na njegovom imanju ima napretek.
– Godinama gledam kako mi raste zova u dvorištu, a ljudi mi stalno govore da moram naučiti da pravim sirup od zove. To je, inače, moje omiljeno piće tokom leta. Pijem ga sa gaziranom vodom i ledom – kaže Gleb, koji je u video snimku pokazao kako se snašao u pravljenju sirupa.
Pročitajte: Ljiljana Blagojević otkrila tajni recept svoje majke Spasenije - Ovako se pravi najbolji domaći sok
– Potrebni su cvetovi zove, bez grančica, i dva limuna. Na litar sirupa ide kilogram šećera i litar vode. Meša se dok se sve ne rastopi. Zatim se ubaci zova, limun i malo vruće vode koja pomaže da se sve brzo stopi. Na kraju se doda limunska trava i ostavi da odstoji 24 sata. Izgleda i miriše jako lepo – poručio je Gleb Fels koji je, na kraju snimka, degustirao svoj specijalitet.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)