Svake zime na estradi zamiriše ajvar Nade Topčagić! Pevačica godinama pravi zimnicu po staroj dobroj recepturi, a jednom prilikom je rešila da otkrije neke od njenih najčuvanijih tajni za pripremanje ajvara.
- Kada se pravi ajvar ili bilo koja druga zimnica, to je ozbiljan proces.
Volim sve postepeno da radim, a prvo i osnovno je da se dobro operu ruke.
Ali ne samo deterdžentom da ne ostanu hemikalije, nego sodom bikarbonom jer ona uklanja sve bakterije - započinje Nada.
- Posle toga, sledi pranje tegli, a to je još ozbiljniji proces.
Operem ih vrelom vodom, pa ih četkama dobro oribam, onda ih sušim u rerni i tek su tada spremne za korišćenje - kaže pevačica i dodaje da tek tada paprike dolaze na red.
Pročitajte: Prste da poližeš - Tajni recept Goce Lazarević za brz pilav oduševiće sve domaćice
- Posle toga perem paprike, svaku detaljno proverim i očistim, pa ih tek onda pečem dok lepo ne pocrne da mogu lako da se ljušte - priča ushićena Nada i otkriva dalji tok pripreme ajvara.
- Kad ih ljuštim, svaki delić pažljivo skinem i stavljam ih na sušenje.
Pošto već 34 godine pravim ajvar, naučila sam da je najbolje da se paprike na suše celu noć da ne bi izgubile sav sok, već pola noći, pa čekam do pola tri i onda ih skidam sa sušenja.
I onda sledi kuvanje - priča pevačica i dodaje:
- Kada skuvam paprike, odmah ih vrele ubacim u teglu i tada sledi moj trik i štos. Papriku stavim do vrha poklopca bukvalno da se jedva zatvori.
Onda tegle uvijem u krpe, pa ih stavljam u korpu koju sam prethodno uvila u ćebe. Sve mora da bude dobro ugrejano, eto tako Nada pravi svoj čuveni ajvar – ispričala je pevačica za „Alo!“ u jednom dahu.
Pročitajte još
Kuća Nikole Koja u selu Rogača je posebna, a glumac komšije nema
Kuća Nikola Koje je prelepa
18/10/2024
Saznajte višeDarko i Kaća baš ne štede: Srnina soba krije poseban detalj vredan desetine hiljada evra FOTO
Soba Srne Lazić krije zanimljive detalje
17/10/2024
Saznajte višeBogoljub Karić ostavio zimnicu, kao pravi domaćin spremio ajvar, ovo je recept
Zimnica porodice Karić je spremna
15/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)