Pravi zimski slatkiš spreman za nekoliko minuta: Ovaj recept Gorice Popović svi će želeti da isprobaju

Pravi zimski slatkiš spreman za nekoliko minuta: Ovaj recept Gorice Popović svi će želeti da isprobaju

Autor: | 02/10/2024

0

Svaki recept Gorice Popović nas oduševi, a najnoviji za flambirane banane je poseban jer se sprema prelako, a istovremeno je preukusan.

Gorica Popović je verovatno najbolja kuvarica među glumicama, a o tome svedoči i njena emisija “Peline đakonije”, u kojoj je pripremala brojna jela čiji su recepti ostali pribeleženi kod svih ljubitelja dobrog zalogaja.

Promo

 

Nema sumnje da će takav slučaj biti i za recept Gorice Popović za flambirane banane koje je čuvena glumica pripremala u emisiji “Mr. Kitchen”.

Ovo jelo glumica je, kako kaže, prvi put probala na Tenerifi i ostala oduševljena. Poslastica od banana priprema se za pet minuta, a toliko je ukusna da će oduševiti i najveće probirljivce.

Recept Gorice Popović za flambirane banane pročitajte u nastavku

Sastojci:

- 3 banane

- kockica putera

- alkohol za flambiranje (konjak ili neko drugo alkoholno piće)

- sladoled

- šlag za ukrašavanje

- može i kokosovo ulje, ali nije neophodno

youtube printscreen

 

Priprema:

Puter istopiti na zagrejanom tiganju. Može da se doda i kokosovo ulje, ali nije neophodno. Banane oljuštiti i preseći uzduž, a potom ih spustiti u vreo puter. Posle jednog minuta dodati na to malo alkohola.

Banane se tokom flambiranja mogu posuti godži-bobicama, koje takođe nisu neophodne. Flambirane banane izvaditi u dekorativnu činijicu, a uz njih poslužiti sladoled i ukrasiti ih šlagom.

Pročitajte: Kad pre toliko godina - Gorica Popović rođendan proslavila na nesvakidašnji način, ali torta nije izostala

Ovo je samo jedan od recepata legendarne glumice koji morate isprobati. Gorica je poznata kao izvrsna domaćica, a svoje specijalitete, tačnije njihovu pripremu, deli sa širom javnošću.

Ovih dana dramska umetnica uživa u vikendici na Srebrnom jezeru, gde priprema zimnicu, te sigurno ubrzo možemo očekivati neki novi recept kada je reč o zimskim jelima.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Jakov Simović/Gloria

Pročitajte još

Najnovije vesti