Čuvena šefica meksičke kuhinje u Beogradu: Festival tradicionalne hrane za dušu stigao i kod nas

Čuvena šefica meksičke kuhinje u Beogradu: Festival tradicionalne hrane za dušu stigao i kod nas

Autor: | 14/10/2024

0

Ambasada Meksika sa zadovoljstvom najavljuje da će se od 15. do 22. oktobra 2024. godine održati drugo izdanje gastronomskog festivala Ukusi Meksika u Srbiji.

Ovog puta, Ukusi Meksika u Srbiji ugostiće čuvenu meksičku šeficu kuhinje Dianu Beltrán Casarrubias, rodom iz Akapulka, Gerero, koja trenutno živi u Rimu, Italija. Šefica Beltrán ima dugogodišnju gastronomsku karijeru. 

Osnovala je autentični meksički restoran La Cucarcha u Rimu, koji je doveo meksičku gastronomiju u Italiju, donoseći autentične sastojke u tu zemlju i doprinosi obogaćivanju kulinarskog iskustva javnosti.

Ambasada Meksika

 

Na drugom izdanju festivala Ukusi Meksika u Srbiji, šefica Beltrán osmislila je poseban meni za srpsku publiku.

Gosti će imati priliku da probaju autentične meksičke sastojke, kao što su mole, huitlakoche, pozole blanco, i popularna jela poput ribe u stilu Verakruza (pescado a la veracruzana), tostade i tamales.

Pored toga, gosti će moći da uživaju u tradicionalnim "aguas frescas", osvežavajućim bezalkoholnim pićima, kao što je horčata, a za ljubitelje tekile biće dostupna i klasična Margarita, a sam festival će se održati u restoranu i baru Twenty-Two u hotelu Metropol Palace.

Ambasada Meksika

 

Ambasada Meksika poziva srpsku publiku da proba ove ukusne kulinarske specijalitete meksičke kuhinje, koja se smatra delom nematerijalne kulturne baštine čovečanstva prema UNESCO-u i koja igra centralnu ulogu u kulturnom identitetu Meksika.

Komentari (0)

Loading
Redakcija Ambasada Meksika

Najnovije vesti