Mnogi ga ne vole, a ono podmlađuje kožu: Doktorka Bajec otkriva koje voće morate da imate u kući svakog dana

Mnogi ga ne vole, a ono podmlađuje kožu: Doktorka Bajec otkriva koje voće morate da imate u kući svakog dana

Autor: | 17/10/2024

0

Katarina Bajec, doktorka kojoj se veruje i autorka emisije „Zdravo misli”, odlično zna koliko su pravilna ishrana i redovna fizička aktivnost važni ne samo za naše zdravlje već i za vitku liniju i lepotu lica i tela.

Osim u svojoj emisiji, javnosti se često obraća i putem Instagrama, deleći praktične savete za koje mnogi kažu da su zlata vredni.

Amir Hamzić/ATA Images

 

Doktorka Bajec čvrsto veruje da između zdravog duha i tela i zdrave ishrane stoji znak jednakosti.

Na pragu jeseni izdvojila je svima dostupne namirnice koje bi trebalo da konzumiramo ukoliko želimo da budemo zdravi i lepi, a posebnu poruku je imala za osobe koje se aktivno bave sportom.

- Vitamin E je jedan od vitamina koji se vezuju za lepu kožu. Namirnice koje sadrže vitamin E su, na prvom mestu, orašasti plodovi – bademi, orasi. Takođe, vitaminom E bogat je i avokado.

To bi, ujedno, mogla da bude dobra ideja za doručak ili za neku užinu – navela je doktorka, podsećajući da ukoliko želimo dobro našoj koži, u ishranu bi trebalo da uvrstimo i bundevu.

Instagram

 

Odlična zamena za slatkiše, po njenim rečima, jeste voće, kako sveže tako i suvo. Dobar izbor je i kakao u različitim kombinacijama, pa čak i kockice crne čokolade sa visokim sadržajem kakaoa.

- Kada je reč o namirnicama koje su bogate vitaminom C, verujem da bi svako na prvom mestu izdvojio citruse. I ja se sa tim slažem. Ipak, treba znati da sveža crvena paprika ima više vitamina C nego limun i pomorandža. Na trećem mestu izabrala bih borovnicu – poručila je Katarina Bajec.

Na kraju svog obraćanja, u prilogu portala Nova S, doktorka je imala poruku i za ljude koji su fizički aktivni.

Pročitajte: Vrsna doktorka, još bolja domaćica - Zavirite u raskošnu kuću Katarine Bajec FOTO

- Oni koji treniraju ne treba da zaborave na adekvatan unos proteina. Odličan izvor proteina su jaje, tačnije belance, pileće belo meso, crveno meso, riba, sočivo i pasulj – zaključila je.

Amir Hamzić/ATA Images

 

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Amir Hamzić/ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti