Recept Nede Ukraden za raštan
Gastroenterolog dr Vojislav Perišić kaže da je biljka raštan moćnija od kupusa i koprive zajedno, a Neda Ukraden rešila je da baš ovo čudo iskoristi za ručak!
- Odličan je za probavni sistem. Bolji je od kupusa. Dobro skuvan raštan ne sme da gorči. Ako se dobro popari, treba manje da se kuva, a ako ne, onda je potrebno 10 do 12 sati. To je tradicionalna hrana, samo polako, treba svako da se navikne.
Onaj ko jede dva do tri puta nedeljno raštan, nema opstipaciju. Bolji je čak i od koprive, to je čudo božije - rekao je dr Voja tokom gostovanja na TV Prva.
Tako se moćni raštan našao se na stolu pevačice Nede Ukraden koja očigledno zna tajne njegove dobrobiti, ali i dobro je poznato da raštan rađa baš u zavičaju legendarne pevačice.
Od raštana se može napraviti više vrsta jela, ali jedno od najslasnijih je takozvani crnogorski raštan.
Ovaj recept sadrži više vrsta mesa i povrća., ali imajte na umu da će vam trebati neko vreme da ga spremite - neće biti baš tako brzo gotov.
Pročitajte: Da li biste prepoznali Nedu Ukraden na starim fotografijama?
No, kada ga probate, shvatićete da je svaki minut posvećen spremanju ovog jela i te kako vredeo.
Sastojci:
- listovi raštana - oko pola kilograma
- kobasica, suva rebra, slanina - oko pola kilograma
- krompir - 3-4 komada
- crni luk - 2-3 glavice
- šargarepa - 2-3 komada
- beli luk - 3-4 čena
Priprema:
Prvi korak je da operete listove raštana, a onda isecite tvrdi deo. Posle toga ih skuvajte ih u šerpi sa ključalom i posoljenom vodom.
Slaninu, rebarca i kobasicu isecajte na komadiće. Nakon toga stavite meso u šerpu sa vodom.
Negde na pola kuvanja procedite raštan isekcajte ga na sitno, a onda dodajte i meso. Posle toga dodajte iseckani crni luk, krompir i šargarepu.
Kuvajte nekih tridesetak minuta pošto ćete prethodno poklopiti šerpu, a posle smanjite vatru i kuvajte još 45-60 minuta, prenosi Glossy.
Pročitajte još
Rokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (1)
Za mene je ukusniji hercegovacki, i sama priprema.