Zdrav đuveč po receptu Milice Kon poželećete da probate već danas

Zdrav đuveč po receptu Milice Kon poželećete da probate već danas

Autor: | 15/11/2024

0

Recept Milice Kon za zdrav đuveč

Voditeljka Milica Kon poslednjih meseci doživela je pravu transformaciju. Promenila je način ishrane i primetno je smršala.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Osećam se bolje nego ikada. Dosta dugo na tome radim. Osim zbog zdravlja, odlučila sam da se vratim na devojačku kilažu i zbog izgleda – priznaje iskreno.

Značajno je korigovala ishranu i to je urodilo plodom.

Pročitajte: Milica Kon: Umorila sam se od osećaja lošeg izgleda i okrenula drugi list

Kako kaže, više ne jede pekarske proizvode i brzu hranu, a u jelovnik je uvrstila mnogo povrća.

- Za doručak pojedem omlet od dva jaja, krišku zdravog hleba i salatu. Ručak je uvek neko kuvano jelo, može biti sočivo ili musaka sa salatom. Večera je salata sa proteinom. Omiljeni specijalitet kojim se počastim nakon dugog i napornog dana su špagete sa tartufima – otkrila nam je Milica Kon.

Imajući u vidu da su mnoge žene ne samo oduševljene njenim novim izgledom, već žele da i same slede njen jelovnik, zamolili smo Milicu da sa nama podeli recept za ručak koji rado priprema za svoju porodicu.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Ona je izabrala zdravi đuveč. 

Sastojci

sveže povrće, po želji

maslinovo ulje

300 g pilećeg filea

100 g indijskog oraha (ili semenke suncokreta)

svež peršun

suva mirođija (kopra)

biber, so

Unplash

 

Priprema:

Različito sveže povrće, po želji, dinstati na vodi i malo maslinovog ulja sa 300 g pilećeg filea i to zapecite u rerni.

Sos za preliv:

U blenderu pomešati 100 g natopljenog indijskog oraha (minimum 2 sata), kašiku maslinovog ulja, 100 ml vode, šaku naseckanog svežeg peršuna, kašiku suve mirođije, biber i so

Dobijeni sos prelijete preko povrća i zapečete u rerni.

Pexels

 

Milica Kon otrkila je i bržu varijantu pripreme ovog jela.

- Zapecite zaleđenu mešavinu po želji. Na primer mešavina za đuveč, carska mešavina, grašak i kukuruz šećerac. Sve pomešate, dodate 1 dl vode i zapečete.

Shutterstock

 


 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Jakov Simović