Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila

Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila

Autor: | 21/11/2024

0

Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi

Živojinovići, Đokovići, Pavlovići samo su neke od poznatih porodica koje danas proslavljaju Aranđelovdan, a sveća je gorela i u domu Nede Ukraden.

R.Z. ATA images

 

Pevačica je okupila porodicu i ovaj sveti dan proslavila sa osmehom, okružena najvoljenijima.

Kako smo mogli da vidimo na njenom Instagram profilu, pripreme za Aranđelovdan uveliko su počele juče, kada je Neda uvijala domaće sarme, i to uz pomoć svog unučeta.

Pročitajte: Zdraviji od kupusa i koprive! Neda Ukraden sprema raštan, evo recepta

Na velikom trpezarijskom stolu u domu pevačice našao se kiseli kupus i smesa od mlevenog mesa kojom je Neda punila sarme. Ove godine se nije poslužila prošlogodišnjim trikom.

Naime, trik Nede Ukraden za pripremu sarmi malo koja domaćica je iskoristila!

Tajna je u gumenim rukavicama, koje Neda koristi dok uvija sarme kako bi zaštitila ruke od kiseline, ali i što manje ih "umirisala" na razne začine.

nedaukraden/instagram

 

Osim što je vrsna pevačica, Neda Ukraden je izuzetna domaćica, a nedavno je sa nama podelila i nesvakidašnji recept za raštan.

Nedin recept za raštan

Sastojci:

listovi raštana - oko pola kilograma 
kobasica, suva rebra, slanina - oko pola kilograma 
krompir - 3 do 4 komada
crni luk - 2 do 3 glavice
šargarepa - 2 do 3 komada
beli luk - 3 do 4 čena

Priprema:

Prvi korak je da operete listove raštana, a onda isecite tvrdi deo. Posle toga ih skuvajte u šerpi sa ključalom i posoljenom vodom.

Slaninu, rebarca i kobasicu isecajte na komadiće. Nakon toga stavite meso u šerpu sa vodom.

Negde na pola kuvanja procedite raštan, iseckajte ga nasitno, a onda dodajte i meso. Posle toga dodajte iseckani crni luk, krompir i šargarepu.

Kuvajte tridesetak minuta pošto ćete prethodno poklopiti šerpu, a posle smanjite vatru i kuvajte još 45 do 60 minuta, prenosi "Glossy".

 

Komentari (0)

Loading
Jelena Mladenović Antonio Ahel/ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti