Posna sarma po receptu sa Hilandara
Božićni post počeo je 28. novembra i traje 40 dana, do Badnjeg dana, 6. januara. Pravoslavni vernici se ovim postom pripremaju za proslavu Božića, jednog od najvećih hrišćanskih praznika.
Recepti sa Hilandara pravo su blago, a mi vam danas donosimo onaj za posnu sarmu koju spremaju monasi sa Atosa za Badnje veče.
Posna sarma po receptu sa Hilandara
Sastojci:
- 2 praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 g pirinča
- 350-400 g mlevenih oraha
- 100 g dimljene ribe (losos)
- 12-15 listova kiselog kupusa
- so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili.
Pročitajte: Recept Milana Stankovića za doručak tokom uskršnjeg posta - Sa samo tri sastojka pevač napravi čudo
Priprema:
Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte opran pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte začine i promešajte. Umotavajte sarmu, slažite je u šerpu ili grne pa stavite u rernu. Kuvajte u rerni na 200 stepeni Celzijusovih sat i deset minuta.
Pročitajte još
Dom Nede Ukraden na Badnji dan miriše na ovaj specijalitet, nema večere bez njega
Recept Nede Ukraden za bakalar koji će vas oduševiti
06/01/2025
Saznajte višeLink4MED i BabyLab – vaš saveznik na putu ka roditeljstvu
Link4MED i BabyLab – vaš saveznik na putu ka roditeljstvu
06/01/2025
Saznajte višeSrećan Badnji dan: Ove običaje valja danas ispoštovati
Badnji dan je pun rituala i simbolike
06/01/2025
Saznajte višeJelena Đoković ima svoj recept za krompir salatu, ko ovako pravi za Badnje veče?
Jelena Đoković pravila krompir salatu
05/01/2025
Saznajte višeBadnja večera za manje od 6000 dinara, voditeljka spremila krckavu ribu, pastu, salate
Večera za Badnje veče za manje od 6000 dinara
05/01/2025
Saznajte višeJelovnik Ane Mihajlovski u četrdesetim nema veze ni sa jednom dijetom
Jelovnik Ane Mihajlovski pun zdravih namirnica
04/01/2025
Saznajte više
Komentari (0)