Posna sarma po receptu sa Hilandara
Božićni post počeo je 28. novembra i traje 40 dana, do Badnjeg dana, 6. januara. Pravoslavni vernici se ovim postom pripremaju za proslavu Božića, jednog od najvećih hrišćanskih praznika.
Recepti sa Hilandara pravo su blago, a mi vam danas donosimo onaj za posnu sarmu koju spremaju monasi sa Atosa za Badnje veče.
Posna sarma po receptu sa Hilandara
Sastojci:
- 2 praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 g pirinča
- 350-400 g mlevenih oraha
- 100 g dimljene ribe (losos)
- 12-15 listova kiselog kupusa
- so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili.
Pročitajte: Recept Milana Stankovića za doručak tokom uskršnjeg posta - Sa samo tri sastojka pevač napravi čudo
Priprema:
Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte opran pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte začine i promešajte. Umotavajte sarmu, slažite je u šerpu ili grne pa stavite u rernu. Kuvajte u rerni na 200 stepeni Celzijusovih sat i deset minuta.
Pročitajte još
Posna sarma po receptu monaha sa Hilandara, tajna svetogorskog jela krije se u dva sastojka
Posna sarma po receptu sa Hilandara
04/12/2024
Saznajte višeU ovoj kući je odrasla Hana Huljić, tu je često boravila i Danijela Martinović
Rodna kuća Hane Huljić nalazi se u Splitu
03/12/2024
Saznajte višePosne krofne po receptu Miljane Gavrilović koje će mališani obožavati
Recept Miljane Gavrilović za posne krofne morate isprobati
03/12/2024
Saznajte višeZvonko Marković otvara vrata raskošnog doma nalik na muzej antikviteta
Dom Zvonka Markovića nimalo ne liči na novobeogradski stan
02/12/2024
Saznajte višeČarna sa bratom savršeno okitila jelku, u domu Anđelke i Marka Nova godina može da počne!
Jelka Anđelke Prpić je savršeno okićena
02/12/2024
Saznajte višeOsveži dan sa Well Biome Kombucha
Well Biome Kombucha doprinosi zdravlju celokupnog organizma
02/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)