Badnja večera za manje od 6000 dinara, voditeljka spremila krckavu ribu, pastu, salate

Badnja večera za manje od 6000 dinara, voditeljka spremila krckavu ribu, pastu, salate

Autor: | 05/01/2025

0

Marija Veljković obožava da kuva za porodicu, te je u poslednje vreme počela redovno da objavljuje recepte na društvenim mrežama koje obožavaju njeni mališani i Rastko.

Osim što je sve što voditeljka pripremi preukusno, ono što se ona trudi da pokaže je da se ne mora trošiti bogatstvo za pripremu obroka, pa će tako večera za Badnje veče na njihovoj tprezi koštati manje od 6000 dinara.

Instagram

 

Ono što je prvo stavila na trpezarijski sto svakako su suve šljive, orasi, badem, simbol ovog praznika, zatim se bacila na pripremu glavnog jela - oslića u foliji sa povrćem iz rerne.

Potrebno je: 

pakovanje smrznutog oslića 

peršun

nekoliko čena belog luka

biber

maslinovo ulje

brokoli

Pročitajte: Slavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole

Priprema:

U pleh staviti foliju, na nju poređati oslića zatim ga začiniti seckanim peršunom i biberom, dodati beli luk pa sve pouljiti maslinovim uljem. Na kraju oko ribe poređati povrće, odnosno brokoli ili nešto drugo po želji.

Prekriti folijom i ubaciti u već zagrejanu rernu na 170 stepeni i tako peći 30 minuta.

Zatim gornju foliju ukloniti i ostaviti da se zapeče da bismo na kraju premazali unapred pripremljenom marinadom od belog luka i ulja.

Drugo jelo koje će se sutra naći na Marijinoj trpezi jeste pasulj salata. Da, dobro ste pročitali. Možda zvuči  neverovatno ali je preukusno.

Priprema je veoma jednostavna.

Skuvati pasulj (po želji odabrati gramažu) i ocediti ga, dodati nekoliko seckanih paprika, dva čena belog luka i začiniti salatu solju, biberom i ceđenim limunom, maslinovim uljem i peršunom.

Sve dobro promešati i uživati u zalogajima salate koju ćete sigurno iznova praviti.

Treće, ali ne manje ukusno jelo je posna pasta salata sa bešamel sosom.

Sastojci:

250 gr šampinjona

400 gr testenine

šaka badema

crni luk

beli luk 

belo vino 

brašno

Pročitajte: Recept Marije Veljković za kolač iz šolje, deca ga obožavaju

Priprema: 

Propržiti crni i beli luk na tihoj vatri pa dodati šampinjone da se dinstaju. Obariti makarone i pripremiti posnu verziju bešamel sosa tako što umesto mleka dodajemo vodu i belo vino.

Kada se šampinjoni lepo ukrčkaju dodati badem i kratko ga propržiti, u sve to dodajemo skuvanu testeninu i na kraju bešamel sos.

Sve dobro promešamo i spremno je za posluženje.

Prijatno!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Foto: Miloš Nadaždin

Pročitajte još

Najnovije vesti