Dom Nede Ukraden na Badnji dan miriše na ovaj specijalitet, nema večere bez njega

Dom Nede Ukraden na Badnji dan miriše na ovaj specijalitet, nema večere bez njega

Autor: | 06/01/2025

0

Neda Ukraden Badnji dan i Božić obeležava sa puno ljubavi, poštujući tradiciju i običaje. Zanimljivo je da u Nedinom domu priprema praznične trpeze za Badnji dan počinje dan ranije, pa je tako i ove godine.

Kako je otkrila, njenom kućom pred praznik uvek zamiriše bakalar, a mi vam prenosimo recept Nede Ukraden kojem se najviše raduju njeni ukućani baš na današnji dan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

- Pripreme za Badnje veče kod nas počinju dan ranije. Kod nas se tradicionalano za Badnji dan sprema bakalar, izvanredna sušena riba iz Norveške, za koji je potrebno nekoliko sati priprema i kuvanja.

Bakalar, krompir, maslinovo ulje, beli luk, peršun, so, biber... Ali sve mora uz ljubav i posvećnost. I na kraju, prste da poližeš.

Najbitnije da sam ove godine za praznike okružena svojom porodicom i da smo na okupu svi - rekla je Neda za domaće medije.

I danas je u Nedinom prelepom domu praznična atmosfera, a cela kuća miriše na balakar koji pevačica nabavi još u periodu Svetog Nikole.

Pročitajte: Neda u burgundi odelu blista, svi su gledali u detalj na grudima

Poznata kao vrsna domaćica muzička zvezda obožava da okupi najmilije oko praznične trpeze a njenim specijalitetima najviše se obraduju unučići Neda, Aleksandra i Dušan.

I dok su oni glavni degustatori, Nedi je u kuhinji najveća pomoć njena naslednica Jelena koja je takođe pravi majstor kada je priprema svih jela u pitanju.

Tokom Badnje večeri Jelena je sa porodicom uvek u majčinom domu, tradicionalno poštuju sve običaje i uživaju u posnim specijalitetima.

A recept Nede Ukraden za bakalar sigurno je jedan od onih koji joj gosti uvek traže, jer je veoma lak za pripremu a krajnji proizvod preukusan.

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Instagram

Pročitajte još