Ova dva jela se uvek nalaze na božićnoj trpezi Lepe Brene, ni ruska salata, ni sarma

Ova dva jela se uvek nalaze na božićnoj trpezi Lepe Brene, ni ruska salata, ni sarma

Autor: | 10/01/2025

0

Božićni recepti Lepe Brene su preukusni

Iako je verovatno imala drugačije ideje i želje, Lepa Brena ove godine nije mogla potpuno da se posveti pripremi prazničnih trpeza oko kojih se uvek okupe svi članovi porodice Živojinović.

S obzirom da je polomila nogu početkom decembra na koncertu, njeni momci su preuzeli primat u kuhinji dok je ona uživala gledajući kako pripremaju sa puno ljubavi božićni ručak.

youtube printscreen

 

Gostujući u emisiji "Praktična žena" muzička zvezda otkrila je kako izgledaju dani kada su svi kod kuće, te da je veoma ponosna što njeni sinovi i te kako dobro umeju da kuvaju, kao i njen suprug Boba.

- Moram da priznam da su za Božić u našoj kući uglavnom zaduženi muškarci. Nekako su me diskreditovali i rekli su mi da nisam toliko sjajna, tako da sam ja odmah predala tu štafetnu palicu što se tiče kuhinje.

Muzička zvezda je dodala da joj to i nije toliko teško, jer je opšte poznato da je njen suprug Boba Živojinović veliki hedonista i gurman.

- Moj Boba je zaista ekspert što se tiče hrane, ali moram da priznam da i svi naši sinovui, i Filip i Stefan i Viktor zaista obožavaju da kuvaju.

Pročitajte: Goca otkriva - U 2025. u porodicu Živojinović stiže pojačanje

Mislim da su njihove izabranice jednostavno srećne, zato što oni veoma rado kuvaju, kao što čine to i kod kuće.

A kuvaju i kad imamo praznike, tako da sam ja zadužena da dobijem čašu vina, da dignem noge na sto i da pratim – naglasila je pevačica.

youtube printscreen

 

A koji su to božićni recepti Lepe Brene koji se svake godine pripremaju u porodičnom domu na Bežanijskoj kosi za najradonsiji hrišćanski praznik?

Veoma su jednostavni za pripremu, ne koštaju puno, a obožavaju ih svi - od najstarijih do najmlađih članova porodice. I ono što je najbitnije - nikakvi egzotični sastojci nisu potrebni za pripremu ovih jela.

Glavno jelo na trpezi porodice Živojinović za praznike uglavnom bude zapečena piletina u sosu od šampinjona.

Pročitajte: Pravo bogatstvo krije u kući! Božić u domu Zorice Nakić nije kao kod Bobe i Brene

Od sastojaka vam je potrebno:

- 500 grama mlevenog, pilećeg belog mesa

- glavica crnog luka

- 2,3 čena belog luka

- prezle

- šaka peršuna

- pola crvene paprike

- 1 jaje

- kašičica soli

- kašičica bibera

- kašičica mlevene slatke paprike

- 1/2 kašičice karija

youtube printscreen

 

Za sos:

- kocka putera

- glavica luka

- 12 većih pečuraka

- 200 - 250 ml neutralne pavlake

- 100 ml mleka

- kašičica gustina

- kašičica soli

- kašičica bibera

- kašičica peršuna

Za preliv: 

- 200 - 300 grama rendanog kačkavalja

youtube printscreen

 

Priprema: 

Dobro sjediniti mleveno belo sa meso sa sitno seckanim crnim lukom, belim lukom, prezlama, paprikom i sve dobro začiniti. Na kraju dodajemo jaje i malo ulja kako bi smesa bila kompaktna.

Prespemo u pleh u koji smo prethodno stavili pek papir i lepo izravnamo. 

U međuvremenu na puteru izdinstati šampinjone i luk, začiniti i dodati pavlaku za kuvanje. Kada sos bude gotov, prelivamo preko kore koju smo pripremili u plehu.

Na kraju se sve pospe rendanim kačkavaljem i po želji se dodaje peršun. Peče se u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.

Pročitajte: Ovo je diva! Brena cele večeri sedela i napravila atmosferu za pamćenje

Salata sa batatom:

- 400 grama batata

- rukola

- nar

- 100 - 200 grama suncokreta

- koziji sir

- ljubičasti luk

- 1 kašičica balzamiko sirćeta

- 1 kašičica senfa 

- 1 kašičica meda

youtube printscreen

 

Priprema: 

U dubljoj staklenoj činiji pomešamo rukolu, prethodno ispečeni batat, koziji sir, iseckan ljubičasti luk i nar. Zatim dodati semenke suncokreta, med, senf i balzamiko. 

Sve dobro promešati i salata je već spremna za posluženje. 

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Antonio Anhel / Ata images

Pročitajte još

Najnovije vesti