Pripasala kecelju: Mirka Vasiljević zamesila pogaču, recept nikad brži

Pripasala kecelju: Mirka Vasiljević zamesila pogaču, recept nikad brži

Autor: | 29/01/2025

0

Mirka Vasiljević, poznata glumica, često deli recepte koje priprema za svoju porodicu. Glumica Mirka Vasiljević sa fudbalerom Vujadinom Savićem ima četvoro dece Mihajla, Adrijanu, Andreja i Aniku. 

Svako od njih ima drugačiji ukus i omiljena jela, pa se Mirka svojski trudi da udovolji svakom ponaosom. Ono što se u nihovom domu rado jede jeste domaća pogača po receptu Mirke Vasiljević. 

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Podsetimo, Mirka se još kao mlada istakla kao talentovana glumica, ali je publika prepoznaje i kao veštu domaćicu. Kako i sama kaže, uživa u kuvanju i boravak u kuhinji joj ne pada teško. 

Uostalom, gostovanje u popularnoj emisiji “Praktična žena” svedoči o njenoj izverziranosti i mogućnostima kojima vlada kao spretna domaćica.

Pročitajte Mirka prvi put otvorila vrata njenog i Vujadinovog raja, glumica sedi u fotelji kakva nije viđena decenijama

Domaća pogača po receptu Mirke Vasiljević, koju je publika imala priliku da vidi baš  gostovanju kod Nataše Pavlović, oduševila je sve one koji su je isprobali.

Savršen izbor za sve koji uživaju u ukusu testa i domaćih specijaliteta, pogača po receptu Mirke Vasiljević idealna je za doručak, ručak ili večeru. Isprobajte i uverite se!

Domaća pogača – recept Mirke Vasiljević

Sastojci:

  • 1 kg brašna  
  • 500 ml mleka  
  • 40 g svežeg kvasca  
  • 4 jaja  
  • 4 kašike ulja  
  • 2 kašičice šećera  
  • 2 kašičice soli  
  • 250 g margarina 

Rastopite izmrvljeni kvasac u malo toplog mleka, pa sipajte šećer i kašiku brašna. Sve promešajte i ostavite da odstoji dok se kvasac ne aktivira, oko deset minuta.

Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca penasto umutite. U velikoj činiji sjedinite polovinu brašna, so, ulje, preostalo mleko, žumanca i belanca. Na kraju dodajte i kvasac koji se zapenio. 

Sjedinite sve sastojke, tako da umesite glatko testo, postepeno dodajući ostatak brašna, pa pokrijte i ostavite da odstoji na toplom mestu dok ne naraste i duplira se.

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Izručite testo na pobrašnjenu površinu, premesite, rastanjite na debljinu od oko 0.5 cm pa premažite omekšalim margarinom. Urolajte testo u oblik rolata, isecite na manje komade i ređajte u pleh presečenom stranom okrenutom ka gore.

Premažite testo 1 žumancetom umućenim sa malo vode i stavite u rernu.

Zatim, uključite rernu i pecite na 200°C oko 40 minuta, dok pogača ne dobije zlatno smeđu boju.

Domaća pogača po receptu Mirke Vasiljević odličan je primer kako se uz samo par osnovnih sastojka, malo truda i stečene veštine može dobiti izvanredno pecivo koje će oduševiti sve članove porodice.

Komentari (0)

Loading
Nataša Stevanović Antonio Ahel/ATA Images i Sutterstock/rontav

Pročitajte još

Najnovije vesti