Cakanin recept za potaž je preukusan
Ukoliko ste ljubitelj čorbi i potaža, recept koji smo vam danas pripremili će vam se zasigurno svideti.
Ne samo što je lagan i okrepljujuć, ovaj recept za potaž dopada nam se jer je lak, a kako se priprema pokazala je Dragica Radosavljević Cakana gostujući u emisiji „Praktična žena“.
youtube printscreen
Sastojci:
- 1 litar vode
- 2 manje tikvice
- 2 šargarepe
- 1 krompir
- 1 žumance
- so, biber
- 1 kašičica ulja
- kisela pavlaka
Pročitajte Još jedno remek jelo iz kuhinje Kristine Ćetković - Domaći hleb, mekan, mirisan i hrskav
Iseckajte tikvice i krompir na kockice a šargarepu na kolutiće. U kipuću vodu stavite šargarepu i krompir pa kuvajte 10 minuta, a zatim dodajte tikvice i posolite.
Ostaviti da se kuva još 20-30 minuta, a zatim sve izmiksajte štapnim blenderom dok potaž ne postane gladak.
Stavite žumance, kašiku maslinovog ulja i pobiberite po ukusu, pa još malo izmiksajte. Potaž sipajte u činije uz dodatak jedne do dve kašike kisele pavlake. Uz potaž poslužite krutone.
Pročitajte još
Od radoznalosti do ozbiljnog ulaganja: zašto kriptovalute postaju deo savremenih finansija
22/12/2025
Saznajte višeZbog velikog interesovanja još jedan koncert Nine Badrić u Sava centru
Koncert Nine Badrić u Sav centru
22/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
22/12/2025
Saznajte višeNovi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)