Krem čorba od pečuraka je jelo u kom i Ceca rado uživa, a evo kako je sprema

Krem čorba od pečuraka je jelo u kom i Ceca rado uživa, a evo kako je sprema

Autor: | 16/02/2025

0

Krem čorba od pečuraka po receptu Cece Ražnatović je ukusno jelo u kom možete uživati ne samo preko vikenda, za porodičnim ručkom.

Svetlana Ceca Ražnatović ne krije da baš i nije od onih žena koje su očarane kuhinjom, ali kada treba da kuva to rado čini. Jela iz Cecine kuhinje su ukusom raskošna, a što se baratanja tehnikama pripreme tiče Ceca ni ne pretenduje da postane velemajstor.

Ivica Veselinov/ATA Images

 

Jela na kašiku su omiljen izbor po ukusu ove pevačice, a među njima se naročito ističu čorbe. Evo kako Ceca gleda na vrednost kuvanih jela i zbog čega ne može da odoli čorbama...

- Nisam neka kuvarica i to je prosto i normalno. Moj posao podrazumeva stalna putovanja i nespavanje, ali to ne znači da ne umem da skuvam bar nešto. Ako se ja pitam, najbolji obrok koji je istovremeno i dijetalan i hranljiv, svakako je čorba. Volim i onu domaću iz detnjstva, od junetine, ali ništa ne fali ni čorbici od svežih  pečuraka. Obe se lako spremaju, a toliko su ukusne da glavno jelo uopšte nije neophodno. Posebno ako pazite na liniju – izjavila je ranije Ceca za Vip magazin.

Pročitajte Ovaj broj cipela nosi Ceca Ražnatović, neočekivano, zar ne?

Krem čorba od pečuraka po receptu Cece Ražnatović razbudiće vaša čula i ugrejati tokom hladnih dana. Isprobajte je još danas, jer za pripremu nije potrebno puno vremena.

Freepik/freepik

 

Sastojci

  • 300-400 g šampinjona
  • 2 manje šargarepe
  • komadić korena celera
  • pola struka praziluka
  • mala glavica luka
  • 1 lovorov list
  • mirođija, so, biber
  • 2 dl kisele pavlake
  • svež perušun
  • 2 kašike brašna ili gustina (po želji)
  • sveže rendan parmezan (po želji)
  • seckani peršun (po želji)

Šampinjone očistite i iseckajte. Prokuvajte ih, izvadite šupljikavom kašikom i ostavite sa strane. U vodu u kojoj su se kuvali šampinjoni dodajte dosta mirođije, celer, šargarepu, praziluk, celu glavicu luka, lovor, so, biber.

Kada je sve skuvano, možete  supu i da zapržite, po želji. Ako se odlučite za zapršku, u šoljicu vode stavite brašno ili gustin i promeštajte, pa dodajte u čorbu. Sve lepo promeštajte, dodajte kiselu pavlaku, pa sve usitnite štapnim mikserom. 

Deo pečuraka možete da ostavite i u komadićima. Pred serviranje pospite svežim peršunom i parmezanom po ukusu.

Komentari (0)

svet-scandal.rs Ivica Veselinov/ATA Images i Freepik/freepik

Pročitajte još

Najnovije vesti