Ona nije samo talentovana spisateljica i umetnica, Mirjana Bobić Mojsilović je žena koja sa posebnom strašću pristupa kuvanju.
Njeno ukupno stvaralaštvo odiše toplinom, emocijama i prepoznatljivim senzibilitetom, a isti taj osećaj prenosi i u kuhinju. Recept Mirjane Bobić Mojsilović za tart sa šljivama nije samo niz sastojaka i koraka pripreme, to je priča protkana uspomenama i trenucima vrednih deljenja.

Mateja Stanisavljevic/ATA Images
Recept Mirjane Bobić Mojsilović za tart sa šljivam oslikava njenu umetničku dušu. Poslastica je vrlo jednostavna za pripremu, a podestiće vas na miris detinjstva, domaće atmosfere i topline doma.
U samo nekoliko koraka nastaje savršenstvo satkano od aroma putera, vanile, cimeta i sočnih šljiva.
Pročitajte Mirjana Bobić u 65. godini zbog dečka ostavila najveću ljubav - On to nije mogao da podnese
Osim što se brzo pravi, ovaj tart sa šljivama ne zahteva upotrebu previše posuđa i alata, što ga čini idealnim za sve koji žele da uživaju u nečemu na brzaka.

Freepik/timolina
Sastojci
- 150 g putera ili margarina
- 200 g brašna
- prašak za pecivo
- cimet
- šećer po želji
- kašika sirćeta
- 1 jaje
Sjedinite sve sastojke tako da dobijete homogeno testo pogodno za rad. Zatim rastanjite testo na debljinu oko 0,5 cm. Na namašćen i brašnom posut pleh rasporedite testo i izbockajte ga viljuškom. Pecite u ugrejanoj rerni na 180°C dok blago ne porumeni.
Izvadite iz rerne, premažite džemom od šljiva, pospite seckanim orasima, a odozgo stavite polutke šljiva i kratko vratite u isključenu rernu. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi i posužite.
Uz recept Mirjane Bobić Mojsilović za tart sa šljivama svako popodne postaće toplije, a zalogaj prepun arome života inspirisaće vas na najlepši način.
Slične Vesti
Pročitajte još
Hilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte višeStigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)