Ćerka Cece Ražnatović može se pohvaliti savršenom figurom koju održava zahvaljujući zdravoj ishrani i redovnim treninzima.
Budući da poštuje srpske običaje ona u ovo vreme posti, a koji je omiljeni ručak Anastasije Ražnatović u ovo doba godine pokazuje fotografija koja je osvanula na društvenim mrežama.

Omiljeni posni ručak Anastasije Ražnatović je cela riba u soli, a način pripreme prenosimo vam u celosti.
Pročitajte
- Postim ceo post. Pomalo je teško, jer je jednolična hrana, jede se po gradu… Ja to radim zbog drugih stvari i lepše se osećam.
Ja i kuhinja smo dva sveta, ali jedem posne paštete, ajvar i tako dalje - otkrila je mlada pevačica.
Sastojci
- 2 kg ribe očistiti od krljušti i iznutrica
- nekoliko grančica svežeg začinskog bilja (bosiljak, peršun, zeljasti vrhovi komorača)
- 2 limuna, jedan isečen na kriške i mesnati deo iz drugog
-3 kg krupne morske soli (za 1 kg ribe potreban je 1,5 kg soli)
- mesnati deo 1 pomorandže, limun
- šaka semenki komorača
- maslinovo ulje
Omiljeni posni ručak Anastasije Ražnatović se ovako priprema
Osnovni princip je da se cela riba obloži solju pre pečenja, bilo da je to ceo lubin, romb ili tuna (kao na slici), ili manja riba poput sardine. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Bilo koja cela riba može da se peče u soli, ali prvo treba da se očisti.
Nakon što ste očistili ribu, unutrašnjost napunite mešavinom finog začinskog bilja kao što su bosiljak, peršun, zeljasti vrhovi komorača i kriške limuna.
Pomešajte so sa mesnatim delom pomorandže i limuna i semenkama komorača. Sipati malo vode i gnječiti smesu dok ne bude izgledala kao mokar pesak.

Posuti otprilike 1 cm soli na pleh za pečenje, napraviti malo udubljenje za svaku ribu. Natrljati kožu uljem i staviti je preko soli. Sipati ostatak soli preko i utapkati je. Ne morate da pokrivate glavu i rep.
Ribu peći u prethodno zagrejanoj rerni 20 do 40 minuta. Vreme pečenja zavisi od debljine soli, rerne, vrste i veličine ribe i njene temperature pre stavljanja u rernu.
Pročitajte Anastasija jasna - Nisi žalio kad si me gazio, ostavljam te
Teško je potpuno precizno odrediti, pa je najbolje da viljuškom probodete najdeblji deo ribe, držite je tako 10 sekundi, a zatim je brzo izvučete i prislonite krak na svoju usnu.
Ako je krak topao, riba je pečena, a ako nije, treba da se peče još malo. Ako i dalje niste sigurni, odstranite malo soli i proverite da li se meso odvaja od kostiju.
Ako se ne odvaja, vratite je u rernu. Servirajte je tako što ćete pred gostima otvoriti so. Zgodno je pri ruci imati još jednu činiju za odlaganje soli.
Pročitajte još
U selu lepše nema! Rada Manojlović uredila rodnu kuću, za ovu prostoriju dala bogatstvo
Rodna kuća Rade Manojlović u selu Četereže je njen dom
24/04/2025
Saznajte višeVeć imaš veštine potrebne za IT – Cubes School ti pomaže da ih razviješ
Ako voliš da analiziraš stvari, da sve bude „pod konac“, ili si uvek ta osoba koja zna kako da organizuje dan – ti si možda već korak bliže svetu programiranja nego što misliš
24/04/2025
Saznajte višeDijeta Ane Bekute skida 12 kg, uvek ste siti, ovo je jelovnik
Dijeta Ane Bekute skida kilograme kao od šale
23/04/2025
Saznajte višeCarmen Suite & Bolero na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum
Carmen Suite u Madlenianumu
23/04/2025
Saznajte višeAleksandra Vasković pravi najbolju rusku salatu, Bojan i deca je obožavaju
Recept Aleksandre Vasković idealan za porodičnu gozbu
22/04/2025
Saznajte više
Komentari (0)