Kraljevsko venčanje svi mi zamišljamo kao gala događaj na kome se služe gastronomska remek-dela, ipak, najpopularniji slatkiš tj svadbena torta na trpezi te 2011. godine bila je omiljena torta princa Vilijama koja se veoma lako priprema.
Pročitajte Torta u kojoj uživaju sva čula, a i Novaku je bila omiljena - Markiza po receptu Dijane Đoković
Iako je mladenačka torta na venčanju princa Vilijam i Kejt Midlton bila je lagana poslastica sa limunom, posle svadbe se najviše pričalo o drugoj torti – čokoladnom desertu od keksa koji je princ pojeo za tili čas!

Shutterstock
Budući da je reč o slatkišu koji je od ranog detinjstva obožavao, Vilijam je izrazio želju da njome posluži cenjene zvanice na svom venčanju. Omiljena torta princa Vilijama se ne peče, a recept vam prenosimo u celosti.
Sastojci:
250 grama keksa
120 grama omekšalog puterta
120 grama šećera
120 grama crne čokolade
2 kašike vruće vode
Čokoladni ganaš:
120 grama crne čokolade
120 grama slatke pavlake
Svadbena torta Kejt i princa Vilijama jednostavna za pripremu
Izlomite keks na komadiće veličine od 1-2 cm (ručno, kako ne bi bio presitan). U jednoj činiji pomešajte omekšali puter i slatku pavlaku i mutite dok ne sobijete laganu i glatku smesu.
Otopite čokoladu (u mikrotalasnoj ili na pari), pa je dodajte mešaviniu putera i šećera i promešajte dobro. Na kraju dodajte vodu i izlomljen keks, pa dobro promešajte kako biste vidi sigurni da je sav keks dobro prekriven čokoladom.
Pročitajte Gorica Popović oduševila receptom za rusku čorbu, obožavaćete je
Prebacite smesu u kalup obložen pek-papirom, pa stavite u frižider da se hladi i stegne, najmanje pola sata.
Što se tiče ganaša, stavite slatku pavlaku da prokuva, pa joj dodajte izlomljenu crnu čokoladu. Mešajte dok se krčka na tihoj do srednjoj vatri, sve dok se čokolada ne otopi i smesa lepo ne sjedini. Potom izvadite torticu iz kalupa i pažljivo je prelijte ili premažite povim čokoladnim prelivom, pa ukrasite po želji.

Photo by Alastair Grant-WPA Pool/Getty Images
Slične Vesti
Pročitajte još
Proglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte višeStigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)