Punjene paprike su omiljeno Prijino jelo, priprema ih po starinskom receptu

Punjene paprike su omiljeno Prijino jelo, priprema ih po starinskom receptu

Autor: | 16/03/2025

0

Recept Aleksandre Prijović za punjene paprike je preukusan

Ovih dana i meseci Aleksandra Prijović uživa u zasluženom odmoru na najlepši mogući način s obzirom da je nedugo posle pauze koju je najavila saznala da je u blagoslovenom stanju.

Pevačica bira događaje na kojima će se pojavljivati pa je tako pre nekoliko dana bila na koncertu prijateljice i koleginice Marije Šerifović, a kako je sezona virusa trudi se da što više vremena provodi u kući.

Tamara Roksandic/HELLO!

 

Tu ispunjava sve želje mezimca Aleksandra koji je pre 10 dana proslavio 6. rođendan, a društvo im uglavnom pravi i njena majka Borka koja se trudi da trudnici ugađa u svemu tokom ovih devet meseci.

Tako neretko sprema baš ono što se muzičkoj zvezdi prijede u datom trenutku, no kada mama nije tu, Aleksandra zasuče rukave i uđe u kuhinju iako nije veliki fan kuvanja.

Kako je za medije nedavno istakla ne voli da kuva, ali ume, te joj gotovo nikada nije recept nije propao, naprotiv svi budu oduševljeni njenim umećem u kuhinji.

Omiljeno pevačicino jelo su punjene paprike pa je tako nedavno pripremala po starinskom receptu koji svi obožavaju te greške nije bilo.

Sjajan recept Aleksandre Prijović za starinske punjene paprike možete pronaći u nastavku

Sastojci za punjene paprike:

paprike babure

400 gr mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

2-4 čena belog luka

1 veći paradajz sveži

50 gr. opranog pirinča obarenog

Unsplash

 

1 jaje

crvena mlevena paprika

1 rendana šargarepa

ml. biber

so, ulje

1 kašika brašna

200 ml. kuvanog paradajza

Pročitajte Omiljene espadrile Aleksandre Prijović idu uz sve, idealne i za proleće i za jesen

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk i rendanu šargarepu. Dodati iseckan beli luk. Ubaciti obaren pirinač, mlevenu papriku, posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaje sve zajedno sjediniti.

Sklonite sa šporeta i ubacite to u mleveno meso i rukama sjediniti i onda puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza. Ređati u pleh.

U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom. Pouljiti i peći sat vremena na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Ivan Vučićević

Pročitajte još