Osim ukusa, jabuke stajanjem gube i na nutritivnoj vrednosti, pa pre kupovine proverite jesu li sveže.
Teško je biti siguran kupujete li sveže jabuke ili one iz uvoza što su ležale u hladnjači i po godinu dana čekajući svoje mesto na policama samoposluga.
Peteljka je najbolji pokazatelj svežine. Ako je jabuka dugo stajala, što je najčešći slučaj s uvoznim voćem, peteljka će joj biti tamno smeđa, suva i lako će otpasti, a da biste je skinuli sa svežeg voća moraćete da se pomučite. Osim toga, prepoznaćete je i po zelenkastoj boji.
Treba imati na umu da rupice od crva nisu najbolji pokazatelj da li je jabuka prskana, jer se može uvući između tretiranja, posebno ako se radi o pesticidima koji nisu agresivni, piše punkufer.hr. Zato sve jabuke dobro operite i iskoristite kuhinjske namirnice koje skidaju otrove s voća i povrća.
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više