Štrudla od jabuka - slatkiš za letnje dane
Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim varijantama možete naći od severa do juga Evrope je štrudla ili savijača od jabuka. Ovo je recept za slasnu bečku štrudlu od jabuka koja se može poslužiti i sa sladoledom od vanile.
SASTOJCI
pakovanje kora za savijaču (možete i sami da napravite testo)
1 kg kiselijih jabuka
100g šećera
50g maslaca
cimet
malo ruma ili mleka za namakanje suvog grožđa
suvo grožđe
sladoled od vanile
Pročitajte: Prolećna poslastica - Neodoljive tartalete sa jagodama i kremom
PRIPREMA
1. Kore poprskajte rastopljenim maslacem pa na njih složite jabuke koje ste prethodno oljuštili i naseckali na kockice veličine 1 cm.
2. Posipajte šećerom, cimetom i suvim grožđem koje ste prethodno namočili u rum ili mleko. Urolajte testo i štrudlu položite u namašćenu tepsiju. Štrudlu malo izbockajte čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.
3. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata do 40 minuta, dok testo ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, nasecite na kriške, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanile.
Pročitajte: Jednostavan recept od četiri sastojka - Ferrero Rocher sa kokosom
SAVET PLUS: Ako ne volite cimet i suvo grožđe, slobodno izostavite iz pripreme. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo seckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.
Vaša štrudla od jabuka je spremna i uživajte u poslatici idealnoj za letnje dane!
Pročitajte još
Stigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte višeLolin i Milin omiljeni desert: Recept za puding kocke Kristine Ćetković i u posnoj varijanti
Recept za puding kocke Kristine Ćetković može biti i u posnoj varijanti
22/03/2025
Saznajte više