Mnogi od nas vole bundevu i slasne pite, krem čorbe, ali imaju problem kako da bundevu na najbrži način da prireme i očiste. Evo pomoći...
Započnite pranjem, a zatim uklonite poklopac i dno bundeve. U zavisnosti od veličine, možete je iseći na manje komade da biste je lakše oljuštili.
Ako koristite bundevu za pečenje sa korom, nakon uklanjanja dva kraja, isecite je na pola i pomoću kašike uklonite unutrašnjost zajedno sa semenkama. Možete ih rasporediti po papiru da se osuše i koristiti za seme sledeće godine.
Dakle, nakon što ste je očistili, isecite je na željenu veličinu prema vašem omiljenom receptu. Ako ćete pripremati punjenu bundevu, odsecite dno samo malo, tako da ona stoji uspravno, i kašikom, pažljivo izdubite unutrašnjost, piše bonapeti.rs.
Ukoliko bundevu koristite za dinstanje ili kuvanje, postoje dva načina da je oljuštite – pomoću oštrog noža ili ljuštilice za povrće.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više