Najlakši način da očistite bundevu i spremite je za jelo

Najlakši način da očistite bundevu i spremite je za jelo

Autor: | 15/10/2019

0

Mnogi od nas vole bundevu i slasne pite, krem čorbe, ali imaju problem kako da bundevu na najbrži način da prireme i očiste. Evo pomoći...

Započnite pranjem, a zatim uklonite poklopac i dno bundeve. U zavisnosti od veličine, možete je iseći na manje komade da biste je lakše oljuštili.

Ako koristite bundevu za pečenje sa korom, nakon uklanjanja dva kraja, isecite je na pola i pomoću kašike uklonite unutrašnjost zajedno sa semenkama. Možete ih rasporediti po papiru da se osuše i koristiti za seme sledeće godine.

Dakle, nakon što ste je očistili, isecite je na željenu veličinu prema vašem omiljenom receptu. Ako ćete pripremati punjenu bundevu, odsecite dno samo malo, tako da ona stoji uspravno, i kašikom, pažljivo izdubite unutrašnjost, piše bonapeti.rs.

Ukoliko bundevu koristite za dinstanje ili kuvanje, postoje dva načina da je oljuštite – pomoću oštrog noža ili ljuštilice za povrće.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock
Tagovi: bundeva hrana

Pročitajte još