Veliki problem mnogim domaćicama predstavlja situacija kada nepažnjom presole jelo i tada se pitaju kako da smanje slanost.
To se može uraditi na nekoliko načina, a da se ne naruši ukus jela.
Najlakše je da u jelo dodate namirnice koje su poznate po tome da upijaju dosta soli. I tako, ako ste presolili pasulj, možete jednostavno u njega da dodate dva, tri velika krompira, naravno oljuštena i da ih ostavite da se kuvaju zajedno sa pasuljem.
Nakon desetak minuta kuvanja ponovo probajte i uverite se da je ukus normalan, pa odstranite skuvani krompir.
Druga mogućnost je da u šerpu sa presoljenim pasuljem ubacite jednu krišku dobro prepečenog hleba, navodi bonapeti.rs.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više