Veliki problem mnogim domaćicama predstavlja situacija kada nepažnjom presole jelo i tada se pitaju kako da smanje slanost.
To se može uraditi na nekoliko načina, a da se ne naruši ukus jela.
Najlakše je da u jelo dodate namirnice koje su poznate po tome da upijaju dosta soli. I tako, ako ste presolili pasulj, možete jednostavno u njega da dodate dva, tri velika krompira, naravno oljuštena i da ih ostavite da se kuvaju zajedno sa pasuljem.
Nakon desetak minuta kuvanja ponovo probajte i uverite se da je ukus normalan, pa odstranite skuvani krompir.
Druga mogućnost je da u šerpu sa presoljenim pasuljem ubacite jednu krišku dobro prepečenog hleba, navodi bonapeti.rs.
Pročitajte još
Grešimo svake godine! Ove stvari se ne poklanjaju za krsnu slavu
Pokloni za slavu koji se ne daju domaćinu
14/11/2024
Saznajte višeTajna dobrog izgleda Melanije Tramp? Odgovor krije ishrana po pravilu broja sedam
Dijeta Melanije Tramp sledi pravilo broja sedam
14/11/2024
Saznajte višeAnica i Lazar otvorili vrata luksuznog doma, jedan deo Ristovski napravio samo za nju
Dom Anice Lazić i Lazara Ristovskog opremljen je minimalistički
13/11/2024
Saznajte višeDan koji slavi emociju, rivalstvo i strast za sportom (18+)
Max Bet sport caffe
12/11/2024
Saznajte višeĐokovićeva vila u Rumi kao iz magazina! Čak su stavili i poseban krov
Vila Novaka Đokovića na Fruškoj gori ostavlja bez daha
12/11/2024
Saznajte više