Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnoj ili plastičnoj kesi.
To je greška zbog koje se hleb brzo ubuđa i obajati već posle nekoliko sati!
Kesa će polako, ali sigurno "osušiti“ hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi. Plus ako hleb ostavljate u kuhinji na mestima gde može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.
Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač, piše Krstarica.
Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:
1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni
2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari.
Pročitajte još
Brzi doručak Kristine Radenković topi kilograme i ubrzava metabolizam, a sprema se za 5 minuta
Recept Kristine Radenković za brzi doručak je ukusna kombinacija sastojaka
27/04/2025
Saznajte višeOdržana 11. Pro-femina, konferencija magazina Lepota i zdravlje
U organizaciji magazina Lepota i zdravlje, u četvrtak 24. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je 11. konferencija Pro-femina
25/04/2025
Saznajte višePita sa makom Suzane Mančić bolja od svake štrudle, dok se peče osvaja mirisom
Recept za pitu sa makom Suzane Mančić ne može biti lakši
25/04/2025
Saznajte višeProlećni sadržaj na društvenim mrežama: Kako Galaxy S25 donosi osveženje vašim objavama
Samsung Galaxy S25 Ultra je telefon koji će vaše ideje pretočiti u savršen sadržaj
25/04/2025
Saznajte višeU selu lepše nema! Rada Manojlović uredila rodnu kuću, za ovu prostoriju dala bogatstvo
Rodna kuća Rade Manojlović u selu Četereže je njen dom
24/04/2025
Saznajte višeVeć imaš veštine potrebne za IT – Cubes School ti pomaže da ih razviješ
Ako voliš da analiziraš stvari, da sve bude „pod konac“, ili si uvek ta osoba koja zna kako da organizuje dan – ti si možda već korak bliže svetu programiranja nego što misliš
24/04/2025
Saznajte više