Ako još niste probali testo za picu od karfiola, sigurno će vas iznenaditi – osim što ne goji, iznenađujuće je ukusno. U ovu picu ako želite možete dodati i kulen ili neku šunku.
Sastojci za testo:
1 glavica karfiola
2 jaja
2 kašike rendanog parmezana
2 kašike rendane mocarele
1 jaje
so
biber
1 kašičica kurkume
1 kašika maslinovog ulja
Fil:
3 kašike maslinovog ulja
100 g gaude
200 g mocarele
2 paradajza
Priprema:
Karfiol podelite na manje komade i izmiksajte tako da dobijete mrvičastu smesu. Zatim skuvajte na pari ili u mikrotalasnoj dok ne omekša.
Kad se smesa ohladi zamotajte je u čistu krpu ili gazu, pa rukama istisnite višak vode. Dobro ocedite snažno stiskajući karfiol kako bi ostalo što manje vode. Tako testo neće biti gnjecavo nakon pečenja, piše punkufer.hr.
Pomešajte karfiol s jajima, sirom i začinima, pa razmažite smesu na papir za pečenje kojim ste obložili pleh. Lagano premažite maslinovim uljem i pecite na 220 °C dok ne postane hrskavo – oko 12-15 minuta.
Premažite testo, dodajte sir i parčiće paradajza. Pecite dok se sir ne rastopi, a paradajz ispeče, oko 10 minuta.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više