Ako još niste probali testo za picu od karfiola, sigurno će vas iznenaditi – osim što ne goji, iznenađujuće je ukusno. U ovu picu ako želite možete dodati i kulen ili neku šunku.
Sastojci za testo:
1 glavica karfiola
2 jaja
2 kašike rendanog parmezana
2 kašike rendane mocarele
1 jaje
so
biber
1 kašičica kurkume
1 kašika maslinovog ulja
Fil:
3 kašike maslinovog ulja
100 g gaude
200 g mocarele
2 paradajza
Priprema:
Karfiol podelite na manje komade i izmiksajte tako da dobijete mrvičastu smesu. Zatim skuvajte na pari ili u mikrotalasnoj dok ne omekša.
Kad se smesa ohladi zamotajte je u čistu krpu ili gazu, pa rukama istisnite višak vode. Dobro ocedite snažno stiskajući karfiol kako bi ostalo što manje vode. Tako testo neće biti gnjecavo nakon pečenja, piše punkufer.hr.
Pomešajte karfiol s jajima, sirom i začinima, pa razmažite smesu na papir za pečenje kojim ste obložili pleh. Lagano premažite maslinovim uljem i pecite na 220 °C dok ne postane hrskavo – oko 12-15 minuta.
Premažite testo, dodajte sir i parčiće paradajza. Pecite dok se sir ne rastopi, a paradajz ispeče, oko 10 minuta.
Pročitajte još
Od radoznalosti do ozbiljnog ulaganja: zašto kriptovalute postaju deo savremenih finansija
22/12/2025
Saznajte višeZbog velikog interesovanja još jedan koncert Nine Badrić u Sava centru
Koncert Nine Badrić u Sav centru
22/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
22/12/2025
Saznajte višeNovi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte više