Za pripremu ovog slatkog specijaliteta potrebno je izdvojiti tek koji minut vremena, a domaći džem imaćete na trpezi sve do sledeće sezone. Možda ste se okušali u pripremi džemova, ali ako poslušate savet naše bake, uverićete se da od ovog recepta nema boljeg.
Potrebno je:
1 kg jagoda
3 pune kašike meda
1 kesica 25 g džemfiks extra
Priprema:
Jagode oprati i očistiti, a zatim izblendati, tako da dobijena smesa nema grudvica. Tri kašike izdvojiti u činijicu, pa tu razmutiti džemfiks i dobro izmešati. Jagode staviti na ringlu, mešati ih dok ne provre. Kuvati oko minut pa dodati 3 pune kašike meda. Probati smesu, pa ukoliko je ukus kiseo, dodati još šećera po želji.
Dobro izmešati, pa dodati razmućen džemfiks i uz neprekidno mešanje kuvati još minut-dva, a zatim šerpu skloniti sa ringle.
Sipati smesu u zagrejane tegle, pa njih dobro zatvoriti metalnim zatvaračem. Zatim teglu okrenuti poklopcem nadole, kako bi se stvorio vakuum. Ostaviti je u tom položaju u trajanju od 2-3 sata, pa je vratiti u prvobitni položaj. Kad se džem ohladi, tegle poređati po policama. Džem je fantastično želatinast i divnog je ukusa.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više