Svako ima svoj recept za palačinke koji redovno 'pali', ali zašto ne biste isprobali onaj slavnoga šefa, Francuza Pjera Ermea, koji je po mišljenju mnogih uverljivo najbolji poslastičar na svetu.
Potrebni sastojci za 35 palačinki:
200g brašna
50g šećera
500ml mleka
1 šipki vanile
5 jaja
Korica četvrtine limuna
Korica jedne pomorandže
10ml tamnog ruma
100g putera
Priprema
Zagrejte mleko da provri i u njega ubacite sastruganu mahunu vanile i ostavite sa strane 30 minuta da se mleko aromatizuje. Kad se mleko ohladilo procedite ga. U međuvremenu rastopite puter i ostavite ga da se ohladi. Narendajte na sitno koricu limuna i pomorandže i dodajte im šećer.
Prosejte brašno u činiju, dodajte mu šećer i formirajte rupu u koju ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlekom. Žicom za mućenje izmešajte tečne i suve sastojke kako biste dobili jednoličnu smesu.
Kad dobijete glatku smesu dodajte joj rastopljeni puter i rum pa je ostavite da odmori bar četiri sata. Zagrejte tiganj s neprijanjanjućim dnom i počnite da pečete palačinke. Nemojte ih okretati pre nego što budu potpuno pečene s donje strane.
Poslužite ih s domaćim džemomu, rastopljenim čokoladom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima i odmah poslužite dok su još tople.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više