Iako možda niste najveštiji u kuhinji, verujemo da ćete biti ponosni kada iz rerne izvadite svoje malo umetničko delo sačinjeno od testa.
Ova meka pogača slaže se u obliku ruže i vrlo je dekorativna!
Sastojci
ZA TESTO; brašno - oko 800 g, sveže mleko - 300 ml, šećer - 1 kašika, kvasac - 1 kocka, jaja - 1 komadZA NADEV: 150-200 gr šunke, 200 gr kačkavalja, 200 gr dimljene slanine
ZA PREMAZ: 125 gr maslaca, 1 jaje, 1 kašičica svežeg mleka
Od nabrojanih sastojaka zamesite meko testo. Ostavite da duplo naraste. Podelite na tri lopte različite veličine. Najveći deo razvijte u pravougaonik. Premažite maslacem/uljem i posipajte rendanom šunkom i rendanim kačkavaljem. Urolajte, napravite venac i stavite u nauljanu tepsiju. Drugu srednju loptu razvijte u krug, pa je stavite u tepsiju da pokrije venac. Premažite sa malo maslaca i isecite krajeve na paran broj traka. Razvijte i najmanju loptu. Premažite maslacem, pa preko poređajte komadiće slanine i posipajte rendanim kačkavaljem. Urolajte, pa isecite na kolutove širine 4 - 5 cm. Kolutove poređajte u sredinu tepsije. Svaku traku koju ste isekli uvijte, pa je zavijte u krug, tako da dobijete oblik puža. Isecite rolat, ali ne do kraja i ostavite da naraste. Premažite jajetom koje ste umutili sa malo mleka.
Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni ili dok pogača ne bude gotova. Izvadite pogaču iz rerne, premažite je maslacem, pa je uvijte u krpu da se ohladi.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više