
Kraljevski poslastičar u toku godine sprema na hiljade poslastica, pita, kanapea, ali u vreme Božića je posebno zauzet, jer tada se pripremaju posebni kolačići za tu priliku.
Verovatno već svi znate za džindžer bred biskvite, odnosno ukusne kolačiće sa đumbirom, koji su sem što su neverovatno ukusni isto tako i dekorativni. Ovoga puta glavni poslastičar iz Bakingemske palate je otkrio kako priprema ove divne biskvite.
- Uvek je najbolje da ostavite testo da "odmori", tako da bi bilo najbolje da ga pripremite veče pre - otkriva glavni poslastičar kraljevske porodice.
- Takođe možete razviti testo i iseći oblike koje želite, a zatim ih tako ostavite u frižideru jedno sat vremena. To vam osigurava da će zadržati oblik i da se neće raspasti. Posebno ostaviti na svakom biskvitu rupicu, jer će vam kasnije zatrebati.
Kada biskvite izrežete modlama u željene oblike i ispečete ih, možete ih dekorisati sa "snegom" koji ste pripremili od belanca i šećera u prahu. A da kolačići budu zaista posebni, možete na njima ispisati imena, tako da svako ima svoj slatki biskvit.
Kada se dekoracija potpuno osuši, onda provucite ukrasne trake kroz rupice na njima, te ih okačite na jelku kao ukrase!
Evo recepta:
Biskviti od đumbira
Smesa potrebna za 10 kolačića (50mm prečnika)
- 200 grama brašna koje se samo diže
- 1 čajna kašičica mlevenog đumbira
- 1 čajna kašičica mešavine začina (cimet, muskatni oraščić... u zavisnosti od vaših želja)
- 100 grama neslanog maslaca
- 75 grama mekog smeđeg šećera
- 25 grama šećera u prahu za posipanje
- 45 grama mleka
- Sneg od belanaca i šećera za dekoraciju
Priprema
- Pomešajte u činiji brašno i začine, dodajte omekšali maslac i sjedinite prstima.
- Dodajte mleko i nastavite da gnječite testo dok ne dobijete glatku pastu. Urolajte testo i ostavite da odmori najmanje dva sata (najbolje ostaviti da odleži preko noći)
- Zagrejte rernu na 180 stepeni
- Izvaljajte testo na debljinu od oko 3mm (u zavisnosti koju veličinu kolačića želite, odredite koja će biti debljina testa), izrežite oblike i složite ih na papir za pečenje i pospite malo šećerom u prahu pre nego što ih stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite ih pažljivo dok ne porumene, pazeći da vam ne izgore jer su tanani!
- Ostavite ih da se potpuno ohlade pre nego što krenete u dekorisanje sa "snegom".
Pročitajte još
Bez mnogo ulja i neprijatnih mirisa: Girice iz rerne po receptu Mire Bobić
Recept Mirjane Bobić Mojsilović za girice
06/04/2025
Saznajte višeKatarina Radivojević salo nema, ovo je razlog, žene već danas kreću sa tim
Ishrana Katarine Radivojević je njen kec u rukavu za savršen izgled
06/04/2025
Saznajte višeRučak idealan za post na vodi: Omiljeno jelo Nikole Rokvića po receptu njegove supruge Bojane
Posni recept Bojane Barović je preukusan
05/04/2025
Saznajte višeKako ofarbati popucala jaja? Savršena tehnika, niko neće primetiti
Farbanje jaja uz ovu tehniku ćete obožavati
05/04/2025
Saznajte višeRecept Seke Aleksić za posni kolač na vodi, nestaće za tren oka
Recept Seke Aleksić za posni kolač na vodi
04/04/2025
Saznajte više