Kraljevski poslastičar u toku godine sprema na hiljade poslastica, pita, kanapea, ali u vreme Božića je posebno zauzet, jer tada se pripremaju posebni kolačići za tu priliku.
Verovatno već svi znate za džindžer bred biskvite, odnosno ukusne kolačiće sa đumbirom, koji su sem što su neverovatno ukusni isto tako i dekorativni. Ovoga puta glavni poslastičar iz Bakingemske palate je otkrio kako priprema ove divne biskvite.
- Uvek je najbolje da ostavite testo da "odmori", tako da bi bilo najbolje da ga pripremite veče pre - otkriva glavni poslastičar kraljevske porodice.
- Takođe možete razviti testo i iseći oblike koje želite, a zatim ih tako ostavite u frižideru jedno sat vremena. To vam osigurava da će zadržati oblik i da se neće raspasti. Posebno ostaviti na svakom biskvitu rupicu, jer će vam kasnije zatrebati.
Kada biskvite izrežete modlama u željene oblike i ispečete ih, možete ih dekorisati sa "snegom" koji ste pripremili od belanca i šećera u prahu. A da kolačići budu zaista posebni, možete na njima ispisati imena, tako da svako ima svoj slatki biskvit.
Kada se dekoracija potpuno osuši, onda provucite ukrasne trake kroz rupice na njima, te ih okačite na jelku kao ukrase!
Evo recepta:
Biskviti od đumbira
Smesa potrebna za 10 kolačića (50mm prečnika)
- 200 grama brašna koje se samo diže
- 1 čajna kašičica mlevenog đumbira
- 1 čajna kašičica mešavine začina (cimet, muskatni oraščić... u zavisnosti od vaših želja)
- 100 grama neslanog maslaca
- 75 grama mekog smeđeg šećera
- 25 grama šećera u prahu za posipanje
- 45 grama mleka
- Sneg od belanaca i šećera za dekoraciju
Priprema
- Pomešajte u činiji brašno i začine, dodajte omekšali maslac i sjedinite prstima.
- Dodajte mleko i nastavite da gnječite testo dok ne dobijete glatku pastu. Urolajte testo i ostavite da odmori najmanje dva sata (najbolje ostaviti da odleži preko noći)
- Zagrejte rernu na 180 stepeni
- Izvaljajte testo na debljinu od oko 3mm (u zavisnosti koju veličinu kolačića želite, odredite koja će biti debljina testa), izrežite oblike i složite ih na papir za pečenje i pospite malo šećerom u prahu pre nego što ih stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite ih pažljivo dok ne porumene, pazeći da vam ne izgore jer su tanani!
- Ostavite ih da se potpuno ohlade pre nego što krenete u dekorisanje sa "snegom".
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više