La Cucina & Vino ubuduće prati italijansku gastronomiju kroz godišnja doba
Četiri godišnja doba je popularni naziv za ciklus od četiri koncerta za violinu i orkestar baroknog kompozitora i violiniste Antonija Vivaldija. Ono što je zadivljujuće kod ovog dela je kako je Vivaldi svojom violinom opisao lepote svakog godišnjeg doba. Inspirisani Vivaldijem, La Cucina & Vino nastavlja svoj život kroz četiri godišnja doba.
Po uzoru na koncert br. 2 u G molu pod nazivom L'estate (leto) koji se izvodi allegro non molto, započinjemo novo putovanje kroz Italiju, predstavljajući zabranjeni cvet - artičoku, koje su do 16. veka bile zabranjene ženama. S obzirom da smo u 21. veku, poklanjamo ovaj cvet svim ženama.
Osoba koja može nabrojati sve vrste paste je vrlo sličan osobi koja zna sve znakove kineskog pisma. To nas nije sprečilo da vas upoznamo sa nekim manje poznatim vrstama testenine. Za kapljicama aceta balsamica i burratom uzdišu gurmani celog sveta, tako da smo im posvetili dužnu pažnju. I dalje smo u adagio tempu, pa ćemo nazdraviti najlepšim voćnim koktelima, pre nego što pripremite šest brzih, lakih i maštovitih jela sa jajima.
Rerne u Italiji ne miruju ni tokom leta i zato vam predlažemo kako da pripremite tri klasika tehnikom al forno, a ukoliko vam je karbonara omiljena pasta, obavezno pročitajte sve o slanini guanciale.
Italijanska ulična hrana odražava poštenu i marljivu prirodu lokalaca širom zemlje. Otkrićete tačno 23 jela koja će “aromatizovati” vašu šetnju ulicama. Za najlepše porodične uspomene tu je naš Kuvar, a nakon što ste isprobali sva jela krećemo energičnije, življe ili što bi Vivaldi rekao – presto.
Obišli smo Amalfi obali, poznatu kao kraljicu luksuza, a ako ste više ljubitelj Jadrana i Jonskog mora, upoznajte poluostrvo Salentu, takozvanu štiklu Apenina. Ako ste u potrazi za mestom za ceo život, onda je Sijena idealna prilika. Otputovali smo i do najvećeg jezera u Italiji Lago di Garda, u omiljenom Felinijevom letovalištu – Riminiju smo proveli vikend, a da se ne bi osećali kao stranci, donosimo vam 5 osnovnih pravila putovanja “kao Italijani”.
Je li ostalo još nešto što nisam spomenuo? Jeste. Donosimo vam recepte za tri varijante salsa verde, predstavljamo vam tehniku al cartoccio, pričamo vam o nastanku đanduje (ima i recept), razlici između Napoletane i pizze alla Romane, kako da napravite pardulas - kolačiće sa Sardinije, a nismo zaboravili na gelato i sladoled, pa je tu vodič za pravljenje. I šta sledi na kraju, ili bolje reći, na novom početku? Najpopularnije letnje vino – Pinot Grigio!
I neka vaše leto protekne baš kao što je i Pinot Grigio kad potekne - razigrano i osvežavajuće, a mi se opet vidimo u najlepšem magazinu. Čekaćemo vas sa najlepšim bojama, ukusima i mirisima jeseni!
Slične Vesti
U prodaji: Novi, prolećni, broj magazina La Cucina & Vino
Novi broj magazina La Cucina & Vino je od danas na prodajnim mestima širom Srbije
03/04/2024
Saznajte višeLa Cucina & Vino! Jesenji broj najpoznatijeg gastronomskog magazina u prodaji
Najnoviji broj magazina La Cucina & Vino je u prodaji
07/10/2023
Saznajte višePročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)