Dva razloga zbog kojih sam pio... Tihomir Stanić 22 godine bez poroka

Dva razloga zbog kojih sam pio... Tihomir Stanić 22 godine bez poroka

Autor: | 12/09/2024

0

Nema sumnje da je Tihomir Stanić jedan od naših najboljih glumaca.

Tome u prilog govori i njegova bogata karijera, ispunjena brojnim i raznovrsnim ulogama.

M.A. ATA images

 

Poslednjih meseci je, kao i obično, bio okupiran poslom. Osim u pozorištu, angažovan je na čak tri snimanja budući da se rade nove epizode serija „Kamiondžije” i „Branilac”, kao i drama „Nobelovac” posvećena Ivi Andriću.

Pročitajte: Tihomir Stanić otvoreno o najtežim danima - Nemam kud, ostavili su me u ogromnim dugovima

- Pre snimanja sam imao 95 kilograma i shvatio sam da moram da oslabim 15. Prvog dana snimanja video sam na vagi broj 80 i izgovorio sam glasno: „Tihomire, ti si čovek koji stiže na cilj”.

Ta banalna činjenica mi je pomogla da sve, i predviđene i nepredviđene nedaće i prepreke, savladam lako uz odabranu ekipu – rekao je Tihomir Stanić nedavno u intervjuu za Novosti.

Priznati glumac otac je dve ćerke, koje imaju neobična imena – Milena Hana i Sofija Nađa.

- Moja mlađa ćerka je student produkcije i pozorišnog menadžmenta, moja starija ćerka sad radi na nekom filmu i jako je srećna, a njihova majka je dramski pisac i radi u pozorištu – otkrio je.

Ata Images

 

Tika je nedavno za Bazar progovorio o velikom poroku sa kojim se borio godinama.

- Mnogo sam pio iz dva razloga. Prvi je bio, jer je takvo bilo moje okruženje. Kod nas po običaju, na svakom koraku vam nude da nešto popijete.

Strašno je to koliko smo mi kao društvo prema piću neodgovorni. Znači, od malih nogu tu postoji stalno ta apologija ka piću.

Drugo, video sam te velike glumce koji piju i verovao sam da ću i ja biti bolji ako budem pio. Takođe, bilo mi je jako dosadno. Ono što se od mene očekivalo u vreme kada sam počinjao, bilo je tako malo. Ja bih za dva ili tri dana naučio tekst, a onda sam trebao da čekam...

Nisam znao kud ću od sebe. Bilo mi je dosadno, dok nisam našao druge preokupacije. Tako da te dve stvari u spoju su dovele dotle da ja pijem i ponosim se tom činjenicom.

E, onda sam u jednom trenutku shvatio koliko je to glupo i, stvarno sam, snagom volje, jednostavno rešio da više nikad ne pijem.

Tihomir Stanić otvoreno o najtežim danima - Nemam kud, ostavili su me u ogromnim dugovima

To traje evo već 22 godine i pomaže mi zaista u mnogim situacijama komplikovanim i naizgled bezizlaznim da sebi kažem: Pa čekaj, ako si uspeo da ne piješ, možeš i to.

Mene je piće, s druge strane, spaslo od narkotika. U moje vreme, mi smo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu bili zajedno sa slikarima i muzičarima i neki naši prijatelji, sa ovog drugog odseka, sa slikarstva najpre, krenuli su s nekim lakim drogama i umrli su iz tog razloga mnogi kasnije.

Da bi se popušio džoint, moralo se sakriti negde, a ja sam sve voleo da radim javno, tako da me je nekako zaobišlo to iskušenje.

Boško Karanović

 

Nisam nikad imao u životu kontakt ni sa kakvom drogom.

Ne koristim ništa, jednom sam popio jedan bensedin dok sam leteo avionom na nekoj od dalekih destinacija, kako bih mogao da zaspim.

Izbegavam i to zato što volim da mi je um bistar i da mirne glave mogu da percipiram stvari i zato radije trpim bol - objasnio je legendarni glumac za Bazar.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Luka Šarac

Najnovije vesti