Napolju je vrelo i nije vam do kuvanja i spremanja? Onda su ovi recepti pravo rešenje za vas.
Salata sa pasuljem i tunjevinom
Sastojci:
konzerva crvenog ili braon salatnog pasulja,
glavica crvenog luka,
masline po ukusu,
začini,
maslinovo ulje,
malo soka od limuna.
Priprema: Iseckajte luk, dodajte konzervu pasulja i tunjevine. Deo maslina iseckajte, deo ostavite u komadu, poprskajte limunovim sokom, maslinovim uljem. Dodajte začine po ukusu, idealna kombinacija je origano i majčina dušica.
Brokoli sa jogurtom
Sastojci:
500 g brokolija,
3 dl jogurta,
100 g majoneza,
1 kašika jabukovog sirćeta,
1/2 glavice crvenog luka,
200 g slanine,
100 g pečenog suncokreta,
so.
Priprema: Pomešajte jogurt, majonez, sirće i so. Cvjetove brokolija pomiješajte sa lukom, isjeckanom slaninom i sjemenkama, pa prelijte dobijenim kremom i sve lijepo izmiješajte. Salatu preko noći stavite u frižider, pa je prije serviranja dekorišite sa lukom i sjemenkama.
Krompir salata sa susamom i kimom
Sastojci:
1 kg krompira,
2 glavice crnog luka,
1 kašika susama,
1 kašičica kima,
sirće,
biber,
ulje,
so.
Priprema: Susam malo propržite u suvoj posudi. Krompir dobro operite i skuvajte u ljusci. Kad se krompir prohladi oljuštite ga i isecite na kolutove i odmah prelijte mešavinom sirćeta, ulja, bibera i soli. Zatim u krompir umešajte propržen susam, iseckan crni luk i seme kima.
Pečurke i piletina s pirinčem
Sastojci:
500 g pečuraka,
250 g pirinča,
250 g pilećeg belog mesa,
500 g majoneza,
2 dl pavlake,
origano, biber, so.
Priprema: Kuvano pileće belo meso iseckajte na sitno i dobro izmešajte sa dinstanim i iseckanim pečurkama, obarenim pirinčem i ostalim sastojcima.
Pročitajte još
Hilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte višeStigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)