Bakina kuhinja - mekike

Bakina kuhinja - mekike

Autor: | 06/07/2016

0

Potrebno je

200 ml mleka

1 kašika šećera
30 gr kvasca
2 jaja
malo ulja
soli
1 kašika šećera
500 - 600 gr brašna
1/2 praška za pecivo

Priprema

Rastvoriti kvasac u malo mleka i šećera, pa kad se rastvori dodati ostatak mleka, jaja 2 kašike ulja i brašno. Na kraju dodati so i zamesiti srednje tvrdo testo i ostaviti ga da malo naraste. Testo pokriti folijom ili krpom. Posle 20 min. testo razviti za prst debljine i seći testo po želji i pržiti u ulju. Može se dodati džem ili ako želite slano sir kao što je prikazano u videu. Služiti uz jogurt, sir ili uz šta vi želite.

Komentari (0)

Loading
Bojan mladostimoja.com
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti