Sastojci:
3 čena belog luka, oljuštena
400 g zrelog čeri paradajza
ekstradevičansko maslinovo ulje
morska so i sveže mleveni crni biber
1/2 veze svežeg bosiljka (samo listovi)
200 g lingvina
1 kugla (125 g) bivolje mocarele
po želji: parmezan, za posluživanje
Priprema:
1. Sitno iseckajte beli luk i papričicu (ako stavljate) i isecite paradajz na četvrtine.
2. Zagrejte 3 kašike ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, dodajte beli luk i papričicu i propržite 2 minuta. Umešajte paradajz, posolite i nacepkajte većinu listova bosiljka – nekoliko lepih listova sačuvajte. Dodajte malo više ključale vode, smanjite vatru na srednju, poklopite i kuvajte 10 minuta, dok paradajz ne omekša. Ne sklanjajući s vatre, dobro promešajte tako da dobijete finu ujednačenu masu; ako je potrebno, razredite s malo sačuvane vode.
3. U sos nacepkajte polovinu mocarele, dobro promešajte pa sklonite sa vatre.
4. Rasporedite u tanjire, preko nacepkajte preostalu mocarelu, pospite sačuvanim listovima bosiljka, a neposredno pred serviranje dodajte malo bibera i, ako želite, rendanog parmezana.
Pročitajte još
Dijeta Emine Jahović čini čuda, samo ako ste jak karakter
Dijeta Emine Jahović nije za svakoga, jedino ovako održava besprekornu figuru
05/11/2024
Saznajte višeZdraviji od kupusa i koprive! Neda Ukraden sprema raštan, evo recepta
Recept Nede Ukraden za raštan
02/11/2024
Saznajte višeMaxBet Halloween žurka: Noć zabave uz sjajne nagrade! (18+)
MaxBet Halloween žurka: Noć zabave uz sjajne nagrade!
01/11/2024
Saznajte višeZnam da nije zdravo, ali meni tako odgovara! Doručak Ive Štrljić je neobičan
Doručak Ive Štrljić
01/11/2024
Saznajte višeSlavimo Svetog Luku: Danas ova stvar mora da se uradi da se otera bolest iz kuće
Sveti Luka običaji na današnji dan
31/10/2024
Saznajte višeKako od XXL do M? Vesna Milanović drastično smršala, poštovala samo 3 pravila
Dijeta Vesne Milanović pomoću koje je skinula kilograme
30/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)