Lingvini s paradajzom i mocarelom

Lingvini s paradajzom i mocarelom

Autor: | 06/06/2016

0

Sastojci:

3 čena belog luka, oljuštena

po želji: 1/4 sveže crvene ljute papričice
400 g zrelog čeri paradajza
ekstradevičansko maslinovo ulje
morska so i sveže mleveni crni biber
1/2 veze svežeg bosiljka (samo listovi)
200 g lingvina
1 kugla (125 g) bivolje mocarele
po želji: parmezan, za posluživanje

Priprema:

1. Sitno iseckajte beli luk i papričicu (ako stavljate) i isecite paradajz na četvrtine.

2. Zagrejte 3 kašike ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, dodajte beli luk i papričicu i propržite 2 minuta. Umešajte paradajz, posolite i nacepkajte većinu listova bosiljka – nekoliko lepih listova sačuvajte. Dodajte malo više ključale vode, smanjite vatru na srednju, poklopite i kuvajte 10 minuta, dok paradajz ne omekša. Ne sklanjajući s vatre, dobro promešajte tako da dobijete finu ujednačenu masu; ako je potrebno, razredite s malo sačuvane vode.

3. U sos nacepkajte polovinu mocarele, dobro promešajte pa sklonite sa vatre.

4. Rasporedite u tanjire, preko nacepkajte preostalu mocarelu, pospite sačuvanim listovima bosiljka, a neposredno pred serviranje dodajte malo bibera i, ako želite, rendanog parmezana.

Komentari (0)

Loading
, Foto:thinkstockphotos hellomagazin
Tagovi: pasta recepti

Pročitajte još