Pravo čokoladno zadovoljstvo u malim zalogajima.
Sastojci:
200 g brašna
200 g šećera + 3 kašike
2 kašičice praška za pecivo
300 g čokolade za kuvanje (izlomljene)
6 kašika kakaoa
150 ml ulja + još malo za premazivanje
280 ml pavlake
2 jaja
kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za mafine nauljite ili stavite papirne korpice.
3. U šerpu stavite ostatak čokolade, pavlaku i tri kašike šećera. Postepeno zagrevajte na umerenoj temperaturi, konstantno mešajući dok se čokolada ne otopi. Ohladite u frižideru dok se ne zgusne dovoljno da može lepo da se nanese na čokoladne mafine.
4. Nafilujte mafine čokoladnim filom.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)