Slanina s glazurom od piva

Slanina s glazurom od piva

Autor: | 08/02/2016

0

Jelo za ljubitelje pikantnih zalogaja.

Sastojci:

8 tankih šnita slanine
1/2 šolje meda
1/2 šolje tamnog piva
1 kašika senfa

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 150 stepeni C. Pleh obložite papirom za pečenje.

2. U tiganju s nelepljivim dnom zagrejte med, kada počne da vri smanjite temperaturu i ostavite da struji 3 minuta, pa zatim dodajte pivo i ostavite da struji dok se ne smesa ne smanji za polovinu. Sklonite s ringle i umešajte senf.
3. U međuvremenu na pleh poređajte slaninu, prekrijte papirom za pečenje i pecite 14-15 minuta.
4. Papirnim ubrusom pokupite višak masnoće s pečene slanine i premažite je glazurom od piva.
5. Smanjite temperaturu rerne na 130 stepeni C i vratite slaninu da se peče dok ne postane hrskava, oko 40-45 minuta.
6. Pečenu slaninu izvadite iz pleha i stavite na papirni ubrus da se iscedi višak masnoće, ali tako da glazirana strana bude gore. Poslužite odmah.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti